yilmaz70 hocam bu söyledikleriniz hatta daha fazlası yapılı durumda. Fakat veritabanı sorguları problem oluşturuyor.

Litespeed memcache ye ek yapılandırmalar yaptığını daha da verimli ve uyumlu hale geldiğini söylüyor resmi sitesinde.

Veridyen cpanelde böyle bir seçenek sunmuyor işte hocam. PHP ayarlarında yalnızca sürüm seçilebiliyor başka hiç bir şey yok bütün ayarları kapatmışlar. Opcache seçeneği yok. Sürüm düşürün önceki sürümde varsayılan olarak aktif dediler.

Şimdi hocam bimber gibi çok ağır bir tema kullanıyorum. Bu yapıda piyasada çok az tema var zaten. Bunların snax eklentisi var bildiğiniz üzere buddypress kurulu olması lazım tabiki. On uçtan içerik eklenebiliyor. Bu eklentinin başka rakibi yok diyebilirim.

Fakat query monitörden baktığımda felaket bir veritabanı yükü oluşturuyorlar. Hatta buddypress te yavas veritabanı sorguları uyarısı veriyor. Üzerine snax aktif edilince veritabanı sorguları 100 den 250-300 lere çıkıyor. Sadece veritabanı bağlantı süresi 3 sn civarına fırlıyor. Bunu optimize etmenin yolu yok. Yüzlerce satır kod sildim hafifliyor ama istenilen verimi alamıyorum o yüzden devredışı şuan. Veritabanı önbelleği kullanmadan oluru yok gibi