Mfa
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Mezun
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Yabancı bloglarda çok fazla yazı gördüm bu konuda. Bir subdomain oluşturup resimleri oraya yönlendiriyorlar. Site.com/Wp-content/uploads şeklindeki URL yi img.site.com şeklinde gösteriyorlar.
Bu hem SEO açısından hem hız açısından çok yararlı demişler. Tarayıcılar aynı kaynaktan en fazla 5-6 dosyayı işler. Resimleri subdomaine alırsanız farklı kaynamış gibi daha fazla dosyayı paralel şekilde daha hızlı işler tarayıcılar demişler.
Acaba eski tarayıcılar için mi bu diye araştırdım. Hayır Yeni yazılan yazılar da var. Modern tarayıcılar diye belirtmişler.
Gerçekten böyle mi? Türkçe yaziya denk gelmedim. Bizimkilerin böyle bir şeyden haberi yok mu? Yoksa yabancıların dediği şey uydurma mı 😃
NOT: konunun CDN ile alakası yoktur. Tabi cdn ile daha hızlı performans sağlanabilir. Ama yabancı bloglarda CDN ye değinmemişler
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Yapmak için A veya CNAME kaydıyla bir subdomain oluşturmalı ve bu subdomain dosyaları olarak webserver'a mevcut sitenin root klasörünü göstermelisiniz.
Yararlı değildir, hem hız hem de SEO açısından zararlıdır. Kaynağı da ekleseydiniz daha iyi yorum yapabilirdik.
Evet hız konusunda bazı şeyler görecelidir ama dediğiniz yöntem tartışmaya tamamen kapalı diyebilirim. Evden bakkala en hızlı şekilde nasıl ulaşabilirim diye bir plan yapıyorsunuz, sonra evden bakkala giderken komşuya uğrarsam eğer daha da hızlı olacağını söylüyorlar uğramalı mıyım diyorsunuz. Dediğiniz durumun örneği tam olarak bu bence. :)
Yoksa yerlilik yabancılık bir durum söz konusu değil. Yüzlerce yabancı makale bulabilirim size tamamen saçmalıktan ibaret olan. Özellikle makaleyi bu yüzden sordum varsa makale bakalım niçin yaptıkları da yazıyordur zaten. Çünkü sadece tarayıcının işlemesi sebebiyle yaptılarsa HTTP/2, HTTP/3 ile bunların bir önemi yok.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Web Programcısı
-
-
Ad Soyad
K** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Cdn ile o yapıyı çok kişi kullanıyor
https://wordpress.name.tr/ Wordpress Hakkında Herşey!
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
Demir Doğrama
-
-
Ad Soyad
E** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Komşu örneği çok iyi olmuş. Komşu resmen belirleyici olmuş mevzuda...