lostyazilim

Cpanel lisansi sunucudan 2 kat daha pahali :/

18 Mesajlar 3.072 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

sworks sworks WordPress Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
Normalde daha potansiyelli ve değerli gördüğüm sitelerimi Vultr'da panelsiz sunucuda tutuyorum. Amazon'dan geçen hafta yeni üyelik kapsamında ufak bir ücretsiz sunucu aldım. Bu yeni sunucuyu kurarken aynı şeyi ben de düşündüm Cyberpanel iyi seviyede her geçen gün gelişiyor acaba onu mu kursam yoksa Plesk mi kursam diye çünkü yüksek güvenlik gerektirmeyen, ufak tefek sitelerimi Amazon'da tutacağım. En son ise, yine panelsiz kurdum.

Artık hazır LEMP template üzerinden yeni bir site kurmak 5-10 dakika kadar kısa sürelere düştü. Siteyi bir kez ayarlayıp bırakacaksınız. Filezilla veya Cyberduck ile dosya kontrolü, phpmyadmin veya bilgisayarınızdaki bazı programlarla da gerektiğinde veritabanınıza girebileceksiniz. Hosting firması değilseniz veya onlarca/yüzlerce müşteri sitelerini barındırmıyorsanız panel daha çok kafa yoruyor.

Panelde tam tersi olarak DNS ayarlaması, mail server ile uğraşmak, portlar, güvenlik riski, güncelleme sorunları, lisans tabiki gibi şeyler bitmiyor.

Kısacası Minimal-ubuntu-18.04-x64 ile kurulan panelsiz sunucunun yerini hiçbir şey tutamaz. Minimum sunucu masrafı, lisans ücreti vs yok, daha performanslı ve en önemlisi daha güvenli.

Eğer nginx yorucu olduğunu düşünüyorsanız, panele yine 10 dolar vermek yerine Litespeed lisansı alırdım, daha iyi bence. Cpanel dışında en iyisi Plesk ve Directadmin. Fastpanel gibi yeni paneller gelişiyor, yayılıyor fakat Plesk, Directadmin panellerinin verdiği güveni veremiyorlar hala.
yilmaz70 Kuaza

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Kuaza Kuaza paylaşımcı ol ;) Kullanıcı
  • Üyelik 08.10.2018
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Coder
  • Konum Belçika
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 296
  • Beğeniler 99 / 98
  • Ticaret 5, (%100)

Emirh4nY adlı üyeden alıntı

Cyber panel öneririm. Litespeed kullanıyor ve ücretsiz. Kurulumu kolay ve çok hafif. Ben Cyber panel kullanıyorum. Tavsiye ederim. Düşük kaynak kullanımı ile yüksek oranda kullanıcı kaldırabiliyor.

litespeed lisans ücreti vermek istemiyorum masraflar artacak çünkü, yerine nginx tercihim aynı panelde kullanım mümkünmü acaba ?

yilmaz70 adlı üyeden alıntı

Nginx kullanmayı düşünüyorsanız Plesk tavsiye edebilirim. 6 aydır kullanıyorum hiç problem yaşamadım. Lisanslı olarak kullanıyorum ama trial olarak kullananlar mevcut, isterseniz o şekilde deneyebilirsiniz uzun süre.

Panelsiz kullanımda ise Mrtcn ve sworks belki bir tavsiyede bulunabilirler.

Teşekkürler hocam.

sworks adlı üyeden alıntı

Normalde daha potansiyelli ve değerli gördüğüm sitelerimi Vultr'da panelsiz sunucuda tutuyorum. Amazon'dan geçen hafta yeni üyelik kapsamında ufak bir ücretsiz sunucu aldım. Bu yeni sunucuyu kurarken aynı şeyi ben de düşündüm Cyberpanel iyi seviyede her geçen gün gelişiyor acaba onu mu kursam yoksa Plesk mi kursam diye çünkü yüksek güvenlik gerektirmeyen, ufak tefek sitelerimi Amazon'da tutacağım. En son ise, yine panelsiz kurdum.

Artık hazır LEMP template üzerinden yeni bir site kurmak 5-10 dakika kadar kısa sürelere düştü. Siteyi bir kez ayarlayıp bırakacaksınız. Filezilla veya Cyberduck ile dosya kontrolü, phpmyadmin veya bilgisayarınızdaki bazı programlarla da gerektiğinde veritabanınıza girebileceksiniz. Hosting firması değilseniz veya onlarca/yüzlerce müşteri sitelerini barındırmıyorsanız panel daha çok kafa yoruyor.

Panelde tam tersi olarak DNS ayarlaması, mail server ile uğraşmak, portlar, güvenlik riski, güncelleme sorunları, lisans tabiki gibi şeyler bitmiyor.

Kısacası Minimal-ubuntu-18.04-x64 ile kurulan panelsiz sunucunun yerini hiçbir şey tutamaz. Minimum sunucu masrafı, lisans ücreti vs yok, daha performanslı ve en önemlisi daha güvenli.

Eğer nginx yorucu olduğunu düşünüyorsanız, panele yine 10 dolar vermek yerine Litespeed lisansı alırdım, daha iyi bence. Cpanel dışında en iyisi Plesk ve Directadmin. Fastpanel gibi yeni paneller gelişiyor, yayılıyor fakat Plesk, Directadmin panellerinin verdiği güveni veremiyorlar hala.

Aslında uzun yıllardır panelsiz sunucu kullanıyorum ve genelde centos+nginx tercih ediyorum. kurmak sorun değil hatda sitemde hazır bir betik yayınladım 10 sanıyede nginx,php-fpm,mysql,pdo v.s kurup hazırlıyor, site ekleme db ekleme bu dosya üzerinden yine çok basit. https://kuaza.com/?s=nginx

Sadece mail konusunda bir arkadaşımın hesabını barındırdığım için ihtiyaç duyabiliyor,benim yok ama ilerde de olursa diye olsun istiyorum, panelsiz sunucuda Webmail kurulum konusnda önerebileceğiniz dökumanlar varsa bekliyorum.

Dns içinde cloudflare kullanıyorum kafam rahat sunucuda dns ile uğraşmak zorunda kalmıyorum.

ama merak ediyorum siz ubuntu kullanıyorsunuz bende uzun yıllardır centos. Bu tarz panelsiz sunucularda çalışmak için sizce en mantıklısı hangi işletim sistemi olur ?

Ayrı olarak bende vultr ve digitalocean hesaplaroı var ama 1gb ramden yukarısı pahalı olmaya başlıyor. iyi bir websitesini kaç mb ramde barındırabiliriz. cloud sistemler ilgi alanıma girdi uzun zamandır ama mantığını anlamakda hala zorlanıyorum yani 1mb ram ne kadar bir performans saglayabilirki helede wordpress sistemler için.

digitaloceans da mysal db kurup denedim, bağlantı çok uzun sürüyordu vazgeçtim bunuda not olarak eklim.

https://sorucevap.com #sorucevap

• Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
1GB RAM'li bir sunucu optimize edilmiş cacheli ve çok aşırı sayıda ziyaretçisi olmayan 3-4 siteyi kolayca barındırabilir. Daha fazlasını da barındırır ama sistemin kullandığı RAM sebebiyle MySQL sürekli çökme tehlikesi altında olur. Ama 2GB RAM kullanılırsa panelsiz LEMP sunucuda kolay kolay sorun yaşanmaz.

Panelli olursa eğer 3-4 GB RAM önerilir genelde.

Siz CF kullandığınız için panelin DNS özelliğini kullanmayacaksınız, bu özellik boşuna sunucuda olacak. Dosya yöneticisi yönünden de panelli ile panelsiz arasında fark yok. İkisi de Filezilla ile yönetilebilir bu yüzden boşuna PureFTP gibi yazılımlar da olacak sunucuda. Maillerinizi de dışarıda barındırıyorsanız zaten boşuna mailserver da yüklü olacak ki mailserver yönetmek panelli bile olsa zordur. Yani bu özellikleri kullanmadığınızı varsayarak sadece arkadaşınızın mailleri için panel kullanacaksanız boşuna masraf olur. Onun yerine premium komple bir hosting alsanız daha iyi.

Ubuntu, CentOS vs. fark göremedim ben performans olarak. Ubuntu seçmemin sebebi en büyük topluluğa sahip olması ve haliyle en iyi desteği sunması diyebilirim.

Kuaza Kuaza paylaşımcı ol ;) Kullanıcı
  • Üyelik 08.10.2018
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Coder
  • Konum Belçika
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 296
  • Beğeniler 99 / 98
  • Ticaret 5, (%100)

sworks adlı üyeden alıntı

1GB RAM'li bir sunucu optimize edilmiş cacheli ve çok aşırı sayıda ziyaretçisi olmayan 3-4 siteyi kolayca barındırabilir. Daha fazlasını da barındırır ama sistemin kullandığı RAM sebebiyle MySQL sürekli çökme tehlikesi altında olur. Ama 2GB RAM kullanılırsa panelsiz LEMP sunucuda kolay kolay sorun yaşanmaz.

Panelli olursa eğer 3-4 GB RAM önerilir genelde.

Siz CF kullandığınız için panelin DNS özelliğini kullanmayacaksınız, bu özellik boşuna sunucuda olacak. Dosya yöneticisi yönünden de panelli ile panelsiz arasında fark yok. İkisi de Filezilla ile yönetilebilir bu yüzden boşuna PureFTP gibi yazılımlar da olacak sunucuda. Maillerinizi de dışarıda barındırıyorsanız zaten boşuna mailserver da yüklü olacak ki mailserver yönetmek panelli bile olsa zordur. Yani bu özellikleri kullanmadığınızı varsayarak sadece arkadaşınızın mailleri için panel kullanacaksanız boşuna masraf olur. Onun yerine premium komple bir hosting alsanız daha iyi.

Ubuntu, CentOS vs. fark göremedim ben performans olarak. Ubuntu seçmemin sebebi en büyük topluluğa sahip olması ve haliyle en iyi desteği sunması diyebilirim.

Fikrim yavaş yavaş panelsiz sunucuya doğru kayıyor. cloud mu yoksa kimsufi den bir sunucu almakmı mantıklı sizce.

kimsufide 18 euroluk sunucu:
Intel i5-750 4c/4t 2,67GHz
16Go DDR3 1333 MHz
2To
100 Mbps /128

Cloud mantıklı ama mysql konusunda kararsızım. Ortak bir mysql sunucusu kurmak mantıklı geliyor ama bu sunucuyu mysql ye göre iyi optimize etmek gerekecek.

digitaloceans daki 15 dolarlık mysal database sini denemiştim cidden çok yavaştı. onun yerine wordpress.com a aylık 25 verir önemli sitemi orda barındırırım daha mantıklı geliyor.

Sonuç kararsızlık ve fiyat/performans arasında sıkışmış durumdayım. Galiba eskisi gibi kimsufi den sunucu alıp panelsiz olarak kullanırım. nginx deki cache özelliğini kullanmayı düşünüyorum, onun yapmam gerekecek ayarlar olacak.

destek için teşekkürler.
sworks

kişi bu mesajı beğendi.

https://sorucevap.com #sorucevap
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
Benim tercihim uptime oranı neredeyse %100 olduğu ve veri kaybı gibi sebepler en aza indiği için Vultr High Frequency Compute sunucularını tavsiye ederim. Normale göre işlem gücü daha yüksek kapasite sunuyor ve çok daha hızlı.

Normal üyeliklerin aksine birisini davet ettiğinizde 1 ay geçerli 50$ kredi hakkı verebiliyorsunuz, eğer denemek isterseniz linkten bir ay hiçbir ücret ödemeden deneyip duruma göre devam eder veya farklı firmaya yönelebilirsiniz:
https://www.vultr.com/?ref=7814960-4F

12 dolarlık (2GB RAM) pakete daha önce iki müşterimin sitesini taşımıştım. Birisi forum sitesi aylık 300k ziyaretçisi var, diğeri de sosyal medya destek sitesi yine aylık 400k civarında ziyaretçisi var. Bu 12$ 'lık paket sorunsuz olarak bu büyüklükteki siteleri hiç yavaşlık olmadan kaldırıyor. TTFB yönünden de özellikle tavsiye ederim.

Aynı şekilde Amazon özel olarak optimize edilmiş EC2 M6g cloud makineleri geliyor yakında, oldukça iddialı. Yine de Amazon'un fiyatları bazen abartı seviyelerde olabiliyor, temkinli olmak lazım.
https://aws.amazon.com/ec2/instance-types/m6/?hp=r
Kuaza

kişi bu mesajı beğendi.

Emirh4nY Emirh4nY bedelsizhosting.com Kullanıcı
  • Üyelik 15.10.2019
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Bilgi Güvenliği Uzmanı
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 293
  • Beğeniler 1 / 51
  • Ticaret 0, (%0)
[QUOTE=Kuaza;3424745]litespeed lisans ücreti vermek istemiyorum masraflar artacak çünkü, yerine nginx tercihim aynı panelde kullanım mümkünmü acaba ?

Cyber Panel Open Lite Speed Kullanıyor. Lite speed geliştiriyor diye biliyorum. Ben ço memnunum çok hızlı ve sorunsuz çalışıyor. Daha da güncellenmeye devam ediyor. Bir bak derim
Kuaza

kişi bu mesajı beğendi.

Durotan Durotan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek 3D Sanatçı
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad F** T**
  • Mesajlar 1676
  • Beğeniler 204 / 340
  • Ticaret 2, (%100)

Kuaza adlı üyeden alıntı

aklimda ve bir gun once inceledim, 2 dolarlik paketi bana yeterli olur sanirim. Bu paneli test etme disinda hic kullanmadim. Nginx v.s konularinda zorlanirmiyim acaba.

2 dolarlık paket aylık değil yıllık satılıyor yalnız bilginize.
Kuaza

kişi bu mesajı beğendi.

cliaweb cliaweb Web Hosting Sağlayıcı Kullanıcı
  • Üyelik 05.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Hosting Sağlayıcısı
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad R** Y**
  • Mesajlar 1021
  • Beğeniler 356 / 356
  • Ticaret 8, (%100)
Merhaba Kuaza

Plesk trial kullanmanızı öneririz.

iyi çalışmalar.
Kuaza

kişi bu mesajı beğendi.

Linux Hosting | Linux Reseller | VPS | VDS https://www.cliaweb.com - İletişim : +90 (850) 885 10 39
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al