Emirh4nY adlı üyeden alıntı
Cyber panel öneririm. Litespeed kullanıyor ve ücretsiz. Kurulumu kolay ve çok hafif. Ben Cyber panel kullanıyorum. Tavsiye ederim. Düşük kaynak kullanımı ile yüksek oranda kullanıcı kaldırabiliyor.
litespeed lisans ücreti vermek istemiyorum masraflar artacak çünkü, yerine nginx tercihim aynı panelde kullanım mümkünmü acaba ?
yilmaz70 adlı üyeden alıntı
Nginx kullanmayı düşünüyorsanız Plesk tavsiye edebilirim. 6 aydır kullanıyorum hiç problem yaşamadım. Lisanslı olarak kullanıyorum ama trial olarak kullananlar mevcut, isterseniz o şekilde deneyebilirsiniz uzun süre.
Panelsiz kullanımda ise
Mrtcn ve
sworks belki bir tavsiyede bulunabilirler.
Teşekkürler hocam.
sworks adlı üyeden alıntı
Normalde daha potansiyelli ve değerli gördüğüm sitelerimi Vultr'da panelsiz sunucuda tutuyorum. Amazon'dan geçen hafta yeni üyelik kapsamında ufak bir ücretsiz sunucu aldım. Bu yeni sunucuyu kurarken aynı şeyi ben de düşündüm Cyberpanel iyi seviyede her geçen gün gelişiyor acaba onu mu kursam yoksa Plesk mi kursam diye çünkü yüksek güvenlik gerektirmeyen, ufak tefek sitelerimi Amazon'da tutacağım. En son ise, yine panelsiz kurdum.
Artık hazır LEMP template üzerinden yeni bir site kurmak 5-10 dakika kadar kısa sürelere düştü. Siteyi bir kez ayarlayıp bırakacaksınız. Filezilla veya Cyberduck ile dosya kontrolü, phpmyadmin veya bilgisayarınızdaki bazı programlarla da gerektiğinde veritabanınıza girebileceksiniz. Hosting firması değilseniz veya onlarca/yüzlerce müşteri sitelerini barındırmıyorsanız panel daha çok kafa yoruyor.
Panelde tam tersi olarak DNS ayarlaması, mail server ile uğraşmak, portlar, güvenlik riski, güncelleme sorunları, lisans tabiki gibi şeyler bitmiyor.
Kısacası Minimal-ubuntu-18.04-x64 ile kurulan panelsiz sunucunun yerini hiçbir şey tutamaz. Minimum sunucu masrafı, lisans ücreti vs yok, daha performanslı ve en önemlisi daha güvenli.
Eğer nginx yorucu olduğunu düşünüyorsanız, panele yine 10 dolar vermek yerine Litespeed lisansı alırdım, daha iyi bence. Cpanel dışında en iyisi Plesk ve Directadmin. Fastpanel gibi yeni paneller gelişiyor, yayılıyor fakat Plesk, Directadmin panellerinin verdiği güveni veremiyorlar hala.
Aslında uzun yıllardır panelsiz sunucu kullanıyorum ve genelde centos+nginx tercih ediyorum. kurmak sorun değil hatda sitemde hazır bir betik yayınladım 10 sanıyede nginx,php-fpm,mysql,pdo v.s kurup hazırlıyor, site ekleme db ekleme bu dosya üzerinden yine çok basit.
https://kuaza.com/?s=nginx
Sadece mail konusunda bir arkadaşımın hesabını barındırdığım için ihtiyaç duyabiliyor,benim yok ama ilerde de olursa diye olsun istiyorum, panelsiz sunucuda Webmail kurulum konusnda önerebileceğiniz dökumanlar varsa bekliyorum.
Dns içinde cloudflare kullanıyorum kafam rahat sunucuda dns ile uğraşmak zorunda kalmıyorum.
ama merak ediyorum siz ubuntu kullanıyorsunuz bende uzun yıllardır centos. Bu tarz panelsiz sunucularda çalışmak için sizce en mantıklısı hangi işletim sistemi olur ?
Ayrı olarak bende vultr ve digitalocean hesaplaroı var ama 1gb ramden yukarısı pahalı olmaya başlıyor. iyi bir websitesini kaç mb ramde barındırabiliriz. cloud sistemler ilgi alanıma girdi uzun zamandır ama mantığını anlamakda hala zorlanıyorum yani 1mb ram ne kadar bir performans saglayabilirki helede wordpress sistemler için.
digitaloceans da mysal db kurup denedim, bağlantı çok uzun sürüyordu vazgeçtim bunuda not olarak eklim.