Mfa adlı üyeden alıntı

Lucian hocam kendimiz üretmeliyiz bunun başka yolu yok. Google gibi devler bizi kukla gibi oynatırlar. Çünkü bütün piyasamız, ekonomimiz her şeyimiz bu şirketlere göre şekillenmiş. Şirketlerden daha çok bizim halk savunuyor bunları hatta kendi devletine karşı!

Tamamen bağımlıyız buna sebep olan da halkın bizzat kendisi. Yerliye sahip çıkmıyor yabancıyı canı pahasına savunuyor yazık.

Üretelim deyince de aşağılık kompleksine bürünüyorlar. Biz nasıl yapalım, ingilizce dünya dili Türkçe kullanmayacaz hiç bir yerde, biz onlarla yarışamayız, adamlar tekel olmuş uğraşmaya değmez, tekerleği yeniden mi icat edicez vb komplekslerle Amerikan mandasını kabul etmiş oluyorlar zaten. Bu yorumumu şiddetle eleştirmeye gelirler birazdan Amerikan hayranları.

Hocam bir de şu yanı var Türkiye'deki bir çok servisin güvenirliğine daha önce yaşanılan problemlerden dolayı kimse tam olarak güvenemeyebiliyor. ABD'de bu konuda çok iyi sayılmaz fakat 7/24 gözetimleri ve yaptırımları bulunuyor. Bir de mümkün olmayan tarafı şu ki henüz e-devlet'i bile tam olarak işletemiyoruz. Haberlerde örneğin soy ağacı sorgulama çıktığında siteye bir kaç milyon kişi giriş yaptı diye 2 saat siteye ulaşılamamıştı. E şimdi facebook ve google gibi siteler saniyede alıyor bu bir kaç milyon ziyaretçiyi, biz bu konuda kendimizi geliştirdik mi?
Her konuda en başından başlamak gerek fakat bu da Türkiyedeki yatırımcılara ve devlete uymuyor. Altyapımız daha yolun en başında...