lostyazilim
tr.link

Türk ve Dünya Mutfaklarından Seçilmiş Yemek Tarifleri (yemekye.net)

2 Mesajlar 564 Okunma
acebozum
tr.link

munlu munlu Uyumak ne güzel!.. Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 62 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ü**
  • Mesajlar 69
  • Beğeniler 7 / 6
  • Ticaret 0, (%0)
Yemek için yaşamıyoruz, yaşamak için yiyoruz.
Öyleyse açlıktan ölmeyecek kadar atıştırmak yeterli mi?
Mutfak sanatı önemli tabii.
http://www.yemekye.net adresinde karın doyurmaktan daha fazlasını bulacaksınız.
Üç günde 150 yemek tarifi.
Çay.
Özbek usulü yeşil çay.
Türk kahvesi.
http://www.yemekye.net adresine gelin, görün.

 

 

Ne yanar kimse bana âteş-i dilden özge
Ne açar kimse kapım ba'd-ı sabâdan gayri
wmaraci
reklam

munlu munlu Uyumak ne güzel!.. Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 62 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ü**
  • Mesajlar 69
  • Beğeniler 7 / 6
  • Ticaret 0, (%0)



Özbekistan’da ve çevresindeki Türk yurtlarında çay yaygın olarak içilir. Özellikle Özbeklerin olmazsa olmazıdır. Ancak bizim bildiğimiz çayın adı onlarda “kara çay”dır. Onların içtiği çay ise yeşil çay (kökçay) olup daha faydalı olduğu kabul edilir. Porselen demliklerde demlenir. İlave su katılmaz. Piyale adı verilen kulpsuz porselen fincanlarda içilir.

Ev sahibi misafire çay ikram ederken piyaleyi yarım doldurur. Bittiğinde yine yarım doldurur. Maksat misafire daha fazla hizmet etmektir. Misafire çay ikram ederken piyaleyi tam doldurmak hizmet eden ev sahibinin görgüsüzlüğü olarak yorumlanabilir veya misafire hakaret olarak kabul edilebilir.

Çay doldurulan piyaleyi misafire uzatırken boş olan el göğüs üzerine konur. Bu da saygı ifadesidir.

Bütün bunlar “Mihman atangdey aziz” (misafir baban kadar saygıdeğerdir) anlayışının yansımasıdır.

Yeşil çayın faydalarından biri tansiyon düzenleyici olmasıdır. Diğeri ise kandaki yağ oranını düşürerek gıda rejimi uygulayanlara yardımcı olmasıdır. Ayrıca bizim ürettiğimiz kara çayda ne varsa onda da vardır.

Yeşil çayın demlenmesi basittir.

Devamı ve daha fazlası: http://www.yemekye.net/2019/12/15/yesil-cay-kokcay/

https://youtu.be/gVg6KivGEBY
 

 

Ne yanar kimse bana âteş-i dilden özge
Ne açar kimse kapım ba'd-ı sabâdan gayri
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al