Mehmet Maşa adlı üyeden alıntı
Öncelikle domain çok uzun ( 17 karakter ) ama tam keyword.İçerisinde bir sosyal medya sitesinin ismi geçiyor daha önce instagram'dan telif yiyen birisi olarak domainin ileride telif yeme ihtimali var.
Kelimede 1. sıraya gelen birisi günlük 50-60 TL seviyesinde kazanç elde edebilir.
Farklı kelimeler ile çekilebilecek hit arttırılabilir.
Kelime pek kolay değil gibi rakip sitelerin DA/PA değerleri bile +40 :)
Verdiği raporu biraz daha detaylandırmalı, detaylı kelime analizi ( alt kelime - aranma hacimleri - TBM oranları) ve rakip analizi ( Aldığı backlinkler vs ) yapılmalı.
Ayrıca önerdiği domainin spam skoru var mı yok mu, daha önce kullanıldı mı, telif gibi durumlar teşkil ediyor mu bunları da analiz etmeli.
Proje güzel ama rakipler biraz gözümü korkuttu şuan satın almış olsam boşa gidecekti sanırım + benim alanım olmayan bir kelime bu yüzden istek üzerine anahtar kelime ve domain bulup bu şekilde raporlarsanız daha iyi olur.
İyi forumlar, bol kazançlar dilerim.
Yorumunuz için teşekkürler hocam, "takipçi satımı" gibi kuruma illegal bir iş yapılmadığı sürece telif atmıyorlar diye biliyorum. Yanılıyor da olabilirim.
Raporda : ortala aranma hacmi, tbm oranı, rekabet seviyesi gibi şeylere yer verdiğimi görmüşsünüzdür. Daha detaylandırmaya çalışacağım ancak SEO Analizi değil Proje fikri satıyorum.
SEO uzmanı olmadığım için rekabet seviyesini 3 farklı araçtan onaylıyorum. Rakip Analizi / SEO Bütçesi ile doğru orantıda olduğundan bu alacak insana göre değişkenlik gösteriyor, biliyorsunuz.
PM'de verdiğiniz tavsiye üzerine ekran görüntüleri eklemeye başladım. Yardımınız için teşekkürler! :)