Merhaba arkadaşlar bir tane iletişim formum var.İçerisinde select option formu var...
Smtp mail ayarlarında select option kısmını nasıl yazacağımı bir türlü bulamadım.İki seçenek var evet ve hayır.Kod:if($_POST['email']<>'' && $_POST['name']<>'' && $_POST['telefon']<>'' && $_POST['service1']<>'' && $_POST['service2']<>'' && $_POST['service3']<>'' && $_POST['service4']<>'' && $_POST['service4']<>'' && $_POST['service5']<>'' && $_POST['service6']<>'' && $_POST['service7']<>'' && $_POST['service8']<>'' && $_POST['service9']<>'' && $_POST['message']<>''){
Formdaki selectteki verileri smtp ile gönderirken formda seçilen optionu nasıl alacağını öğrenmek istiyorsun..
Bunun için html tarafında;
Yukarıdaki örnekteki gibi formu doğru kullandığına emin ol, select tagına name değerini gir ve php tarafında isim - e-posta gibi değerleri nasıl karşılıyorsan aynı şekilde sadece o name değerini girmen yeterli olacaktır.
Örnek olarak ben PHPMailer sınıfı kullanıyorum ve aşağıdaki gibi karşılıyorum.
Bundan sonra zaten smtp işlemlerini yapıyosun olay bitiyor. Select içerisindeki her optionu ayrı ayrı name'leyip php tarafında onları karşılayayım diye uğraşmana gerek yok.
Umarım doğru anlamışımdır, kolaylıklar diliyorum. :)