Genel cache eklentisi, Redis, Memcached önermeyin geriye bir şey kalmadı ki :) Tabiki paylaşımlı hosting kullanıyor olabilirsiniz fakat bu durum zorlama ile ortaya iyi bir şey çıkacağını göstermez.
Veritabanı/nesne önbelleğini disk üzerinde tutmak -özellikle paylaşımlı hostinglerde- zarar vermesi hayli muhtemel bir durumdur. Ki 2-3 saniye süren döngü süreleri 10 saniyelere bile ulaşacaktır.
MySQL işlemleri ve performansı için en önemli etken RAM'dir. Memcached ve Redis verileri yine RAM üzerinde tutulur. Bu yüzden performansı artırırlar. Özellikle Redis, Memcached & Memcached yöntemlerine göre daha karmaşık ve performanslıdır.
SSD bile kullanılsa bu işlemleri disk üzerinden yürütmek hem hosting firması hem de müşteri açısından kayıp olması muhtemeldir.
Veritabanı sorgularınız yavaşsa eğer, firma taraflı MySQL/MariaDB iyi optimize edilmemiş olabilir, optimal seviyenin üzerinde kaynak tüketimi sisteme zarar veriyor olabilir, yine MySQL/MariaDB versiyonu etkili olabilir.
Hatta firmada hiçbir kusur olmayıp, tamamen temanızın&eklentilerinizin uyumsuzluğu, ağır olmaları bile başlıca bir sebep olabilir. Boş bir WordPress kurun ve cache eklentisi olmadan veritabanı sorgularını inceleyin. Hantallık, sorun vs. yoksa problem sitenizden kaynaklıdır.
Genel olarak paylaşımlı hostingi maksimum performansa çıkartmaya çalıştığınızı görüyorum. Tabiki denemekten, öğrenmekten güzel bir şey yoktur ama paylaşımlı hostinglerin çapı ve amacı ortada. Hosting kullanıyorsanız yapabileceğiniz bir kaç şey var: cache ve minify eklentileri kullanmak ve onları da başarılı bir şekilde ayarlamak. Bunun dışında sisteme zarar veren tema&eklenti gibi unsurları tespit edip alternatif aramak. Başka yapacağınız herhangi bir işlem zaten WordPress mantığının dışındadır ya da geliştirici olup temayı eklentileri A'dan Z'ye editlersiniz ki bu da WP kullanımına aykırıdır.
WordPress bunun için var; her şey kullanıcı dostu ve kolay olsun, kod ile uğraşmayalım ve kolayca güncellensin. Eğer kendinizi geliştirmek istiyorsanız sunucuya geçmelisiniz. Mesela GZIP sıkıştırma seviyesini 1'de ve 9'da kullanmanın sunucu yanıt süresine ve CPU'ya olumsuz etkilerini görürsünüz. Paylaşımlı hostingde GZIP sıkıştırma seviyesini değiştiremediğinizi varsayarak, dünyaları optimize etseniz bile o sunucunun yanıt süresi iyileşmeyebilir.
Veya yine sunucunuz varsa Google pagespeed modülünü kullanırsınız. Böylece hiçbir eklenti kullanmadan da lazy load, minify, combine gibi özellikleri kullanabildiğinizi görürsünüz, test etmiş olursunuz.
Aradığınız özellik için güncel ve aktif bir eklenti bulamama sebebiniz de bu zaten. Kimse zarar versin diye bir eklenti yazmaz.