sworks hocam paylaşımlı hosting için verilmiyor maalesef. Fakat bir ara w3 Total cacheydi galiba test etmiştim içerisinde veritabanı önbellekleme sistemi vardı ve gerçekten iyiydi. Yani yapılabiliyor demekki diye düşündüm.
Aslında bu konudaki amacım temel soruları önbelleklemek. Wordpress ayarları vb mesela.
Konuda belirtmeyi unutmuşum, sorun ağır bir tema kullanmamda. Fazlasıyla optimize ettim fakat kullanmayı istediğim 2 eklentiyi yükleyince SQL sorgusu 300 lere çıkıyor. Buddypress mesela çok fazla yavaşlatıyor veritabanını. Bu profesyonel kodlanmamis diyebilir miyiz?
Bu zamana kadarki testlerimde internette yazmayan çok şey buldum hocam. Deneme yanılmalar insanı geliştiriyor. Tabi vakit lazım.
Wordpress kullanma sebebim de SEO cache gibi eklentiler. Diğer yazılımlarda bu kadar gelişmiş değil maalesef. Hem kodlarını da az buz anlıyorum. Ama bu müdahale etmemek için sebep değil diye düşünüyorum.
Sunucular aşırı pahalı. Şuan öyle bir trafiğim yok maalesef. Aynı zamanda sunucu bilgim yok güvenlik endişem var ki destek verilmiyor galiba vps VDS lerde. Onun dışında litespeed i seviyorum. Lisans ücreti var (ücretsiz sürümde gerekli şeyler eksik) cpanel lisans ücreti var. Bir çok sorun.
Şu anda içinde bulunduğum durumu en verimli , en kaliteli hale getirmeye çalışıyorum sadece. Açtığım konularda da genelde mümkün olduğunu bildiğim şeyleri soruyorum hocam. İmkansız olan sorulara girmiyorum pek.
Bazı cache eklentilerinin kendi veritabanı onbellekleme bileşeni var. Redis memcache değil. Litespeed cache kullanıyorum değiştirmek istemiyorum. Sadece bu özelliği kullanmam lazım. Bunun bir yolu var mı? Çakışmadan