Kullandığınız hostinge bağlı olarak mesela limitsiz hostingler aylık 15 lirayla, uygun fiyatlı sunucular da aylık 17-18 liraya mevcut. Ki neredeyse hiçbir yerde ücretsiz olupta kapsamlı bir hosting paketi sunan bir yer göremezsiniz. Ama Alibaba, DigitalOcean, Google Cloud, AWS, Azure, Vultr gibi yerlerde ücretsiz sunucular mevcuttur. Bu firmaları deneyerek bile toplamda 5 yıl sunucuya bir kuruş ödeme yapmanıza bile gerek kalmaz örneğin.
Ki iki arladaşınızı firmaya üye olmaya davet ettiğinizde bile neredeyse bir yıllık sunucu masrafınız tamamen ücretsiz olur. Bugüne kadar çoğunlukla sunucu kullandım ve şimdiye kadar toplamda 100 lira bile para ödememişimdir. Bunu söyleme sebebim kendinizi geliştirmek istediğiniz için. Yoksa tabiki kimse sunucu öğrenmek, yönetmek zorunda değil. Ama optimizasyon konusunda gerçekten bir yere varacaksanız mecburen sunucuya geçmek zorundasınız.
Buddypress elbette kötü kodlamadan değil ama WordPress’e entegreli bir forum olduğu için başlı başına kaynak açısından sorunlu olması yüksek ihtimal zaten.
Hatta duruma göre her güncellemeden sonra WordPress daha da fazla kaynak tüketimine ihtiyaç duyuyor. Özellikle WooCommerce, BuddyPress gibi eklentiler işin içine girdiğinde paylaşımlı hostingleri etkiliyor.
W3TC cache eklentisinden cok bir framework edasıyla çalışıyor ve dediğiniz özelliği sunuyor ama bu özellik paylaşımlı hostinglerde kullanılması tavsiye edilmez.
Tabiki zaten dediğiniz denemeleri yapmadıkça öğrenilmez ama bu denemeler de paylaşımlı hostinge ters düşebiliyor.