Arkadaşlar merhaba,
elimde journal tema ve son sürüm opencart mevcuttur. ayrıca modul olarak da ''SEO Module URL'' yüklü.
https://www.opencart.com/index.php?route=marketplace/extension/info&extension_id=29764
benim yapmak istediğim hani wordpress kısmında url tarafına konunun linkine girersenizde sonrada url otomatikman seo uyumlu ve ingilizce karakter olmasıdır.
üsteki modülün kendi içinde aşağıdaki gibi generator yani oluşturucu var ama buda manuel işlediği için çok büyük sorun oluyor. ayrıca siteler müşteriye teslim edileceği için bunu da müşteriye demek çok amatörlük katacaktır. yada manuel elle türkçe karakter olmadan url keywords kısmına girin vs diye.
merak ettiğim ürünün adının girdikten sonra otomatikman seo uyumlu ve ingilizce karakterli url oluşturmanın bir yolu olup olmadığıdır. kendim araştırdım ve pek sonuca çıkamadım açıkcası. eğer htaccess'e özel kodlar girilerek yada bunu yapabilecek pluginler varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim.
şimdiden teşekkürler
not: sözünü ettiğin plugin kendi içinden generate deyince 'URL Keyword' kısmını aşağıdaki gibi kendi oluşturuyor.