yilmaz70 konuyu tamamen siz yanlış anlamissiniz sanırım ben neden hakkını arıyor demiyorum haklı %100 hemde benim burdaki saniklığım tamamen elime geçmeyen dropshipping mağduriyetimi gidermek istemem . Yalnızca budur . Diger suçlarla kıyaslamayın sebebi ise az önceki mesajımda belirttiğim gibi ne suclular beraat ederken bir logo yüzünden ceza almak sizce mantikli mi ? Tecavüzcü birinin hayatını karartıyor eli kolu sallıyor dışarda ben bir logo kullandın kimseye bı zarari yok hani hayat karartma cana kıyma gibi ama ceza alacağım varmı böyle bir adalet ?
Ben size cevap vermedim, neden kendi üzerinize alıyorsunuz ki?
Tüm suçların yeri ve cezası ayrıdır. Birileri tecavüz ediyor diye herkes tecavüz etme hakkına sahip olmadığı gibi birileri marka hakkına gasp ediyor diye başkaları da bu hakka sahip değildir.
Marka sahipleri ciddi yatırımlar yaptıkları gibi kendi markalarını da korumak zorundalar. Esas bu nokta hep gözden kaçırılıyor maalesef. Marka sahibi kişi/kurum kim olursa olsun cezai yaptırımların uygulanmasını istemekte haklıdır maalesef.
Hep derim; az empati yapmalıyız. Kendimizi karşı tarafın yerine koyabilmeliyiz.
Burada konu olan tecavüz vs değil, marka! Örnek vermek maksadı ile olsa dahi başka suçları dile getirmek yanlış. Burada adaleti bizler sağlamıyoruz. Yetkili mercilerin elinde kanunlar var ve ona göre hareket ediyorlar. Dolayısı ile başkalarını suçlamak siyaset yapmak yerine hak sahibi olana az da olsa hak vermek gerek diye düşünüyorum. Belki marka sahibi ceza nedeni ile kazanç sağlamış olacaktır ama esas yapmak istediği bu ceza ile caydırıcı olmaya çalışmasıdır aslında. Yani her önüne gelen markaya ait şeyleri kullanamasın.
Evet, yaşadığınız durum üzücü. Ama ticaret yaparken riskler vardır ve her zaman dikkatli olunması gereklidir. Umarım hakkınızda hayırlısı olur.