Windows 8’in RTM sürümüne ulaşarak yayına hazır hale gelmesi ile birlikte ülkemiz için çok sevindirici bir gelişmeyi de paylaşmak isteriz.




Windows 8 ile birlikte, Türkçe klavyelerde Türk Lirası’nın yeni sembolü de kullanılabilecek. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın yeni sembolü duyurmasının ardından Microsoft Türkiye olarak hemen Merkez Bankası ile ortak bir çalışma başlattık.

Öncelikle Unicode organizasyonunun gündemine Türk Lira’sının yeni sembolünü karaker kümesine eklenmesini aldırdık. Ardından gerekli başvuruları yaparak, para birimimizin sembolünü Unicode karakter kümesine eklettik.

Buna paralel olarak Windows mühendisleri yeni karakteri Windows 8’in içine eklemek için gerekli çalışmaları başlattılar ve tamamladılar. Sonuç olarak, Windows 8’de yeni sembolümüze Türkçe Q ve Türkçe F klavyelerde AltGr+T tuş kombinasyonu ile ulaşabileceğiz!

Bunun yanısıra, yeni sembol sanal klavyede de yer alıyor. Üstelik tüm bu özellikler yeni sunucu ürünümüz Windows Server 2012 için de geçerli durumda! Ekteki görsellerde yeni sembolümüzün teknik özelliklerini ve Windows 8 sanal klavyesi üzerinde yeni sembolümüzü görebilirsiniz.



Çalışmalarımız sırasında bu projeye tam destek veren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Bilişim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Sayın Mustafa Okay’a da bu vesile ile teşekkürlerimizi sunmak isteriz.

Kaynak: Microsoft Türkiye Blog