cthax adlı üyeden alıntı

hocam anladığım kadarı ile Balıkesirde kafe açmak istiyorsunuz. Kosgeb belgem var ve hiç kullanmayacağım zira verdikleri bölü börcük 30K için devlet nerdeyse tependen inmiyor.

şunda bir kafe açmanın maliyeti (abartmadan söylüyorum) min. 100K zira bunda kafenin tutması için Popilere sponsor olmayı dahil etmiyorum bile. Eğr siz zaten 100K Yatırım + 100K' öz sermaye bulunduramayacaksanız maalesef işletmeniz kısa vadeli olacaktır.

Sorunuza gelelim. Projeniz maalesef "proje" değil. Sonuçta siz sadece "düşük kar marjı güden" bir kaf açmak istiyorsunuz. Bunu da zaten size yatırım yapmaya niyetli olan "SİZSİZ" de açar. Nerede sizin bu projede katkınız? nerede sizin farkınız?

Biz bu olayı cidden gerekli araştırmaları yaparak'tan başladık kendi proje'mize uygun olan bir cafe var ona benzer.Sonuçta bu cafe'ye grup'ta geliyor tek kişi de geliyor değil mi ? farklı saatler de sipariş alınmış fiş'ler mevcut mesala hafta içi salı gününü söylemek istiyorum. Sabah 9'da 0'dan fiş aldım ve sipariş numarası 0505 daha sonrasında saat 19:00 aldık fiş numarası 0940 daha sonra kapanmadan 23:00 da aldık 10631 adam günlük ortala olarak 5 bin sipariş geçiyor ve her siparişten 4 TL kazansa ( Grupta geliyor , tek de onu yukarda o yüzden dedim ) günlük kar marjı 20.000 küsür 9 işçi çalıştırdığımızı var sayalım ve her birinin aylık işletmeye masrafı 6000 tl aylık olarak 55 bin gibi bir rakam'a tekebül ediyor cafeterya 3 gün elemanlar için 15 gün de kendi için çalışsa geriye kalan 13 gün kâr'dır. ben burada uzun zamandır bu yana çalıştığıumızı belirtiyorum konu hakkında. Kendimizin şuan için 140 K sermayesi mevcut ama 2 katlı bir işletme için Balıkesir'de minumum 20 k YI GÖZDEN ÇIKARMANIZ GEREK. ve 1 senelik peşin kira istiyorlar buda demem o ki 240 K ...