Asgari ücret ile geçinmek... Aslında önemli olan alınan tutar değil ALIM GÜCÜDÜR. Ülkemiz öyle bir konuma gelmiş ki işleyiş vergi üzerinden oluyor. Herşeyin bir vergisi var. Düşünün asgari ücreti 2,324 ₺ yaptılar ama bürüt ücret aslında 2,943 ₺. Yani asgari ücretli kardeşim sende devlete sikke sikke vergi ödüyorsun aslında.
Kulağıma sigortalı çalışanın bir sürü hizmet aldığı ve bunların karşılıksız mı olacağını düşündüğümü sorgulayan bir kesimin sesi geliyor... Onlara da cevabım babalarının hayrına yapmıyorlar ya. Devleti ne siyasi partiler nede koltuklar oluşturur. Bir devleti önce millet oluşturur. Milletin sırtından da devlet yönetilmez!
Peki sorunun kaynağı ne? Çözüm ne?
Kısa ve öz: ÜRETİM...

Muhabbeti uzatmayayım bi örnek ile sonlandırayım. Amcam Almanya'da yaşıyor ve asgari ücret ile çalışıyor. Almanya'da asgari ücret 1,500 küsür Euro. 2 sene önce 2008 model mercedes clk 200 marka bi araba aldı. Fiyatı 3,600 Euro civarı. Yani yaklaşık 2,5 maaş ile bu aracı aldı. Peki türkiye de asgari ücret ile çalışan biri mercedes clk 200 almak için kaç aylık vermesi lazım? Acı ama gerçek aracın türkiye satış fiyatı 2007 2008 modelleri için 70 80 bin ₺. Buda asgari ücret ile çalışan birinin 35 40 aylık maaşına tekabül ediyor.

İşte alım gücü budur. Cebine xxxx kadar para girmiş girmemiş önemi yok ki. Önemli olan o parayı harcarken ki değeridir.
Sözlerim ve söylemlerim siyasi amaçlı değildir kimse sağa sola çekmesin!