Yazacak, soracak, sorgulayacak çok şey var. Üretim ne üretilirse üretilsin iyidir ama bu araç tofaş gibi monte mi olacak? Hammadde tamamen yerli rezervden mi kullanılacak? Metali, aliminyumu, çarkı, kablosu ıvırı zıvırı komple yerli mi? Günümüz dünyasında 100% yerli olması mümkün değil, bunu beklemekte gerçekçi değil ancak dikiz aynası yerine kamera olacakmış kamera nereden? Vestel mi? Vestel parçaları nereden alıyor? Eğer parçalar ithal edilecekse bu aracın da fiyatı kura endeksli olacak.

Tam elektrikli araba Türkiye'de ne kadar mantıklı? Bu gün fabrikasının temeli atılsa 2022'ye fabrika yetişir ama bu araç yollara çıktıktan sonra elektriğini nerede dolduracak? Bunun altyapısı için 2022 çok optimistik bir hedef.

Aracın tasarımının Hindistanlı bir şirkete ait olduğu kesin sanırım. Türkiye'de 10'dan fazla otomotiv mühendisliği bölümü var, tasarımı cidden biz yapamaz mıydık? Ayrıca bu tasarım bize özel de değil, Vietnam'ın milli aracı "Vinfast"in tasarımında oynamalar yapılmış hali. Bu yerli araç mevzusu son 1 yılda öne sürülmüş bir şey değil, yıllardır konuşuluyor. Bu kadar tepeden inme iş mi yapılır?