Bu ülke bu şekilde kalkınamaz. Yine gündemi değiştirdiler. Asgari ücret konuşulmasın diye peşine araba tanıtıldı.
Araba bitmiş gibi davranılıyor. Arabanın en az 3 senesi var.
Otonom sürüşten bahsediliyor. Ben 3 senedir araba kullanıyorum İstanbul'da şehir içinde düzgün bir yol görmedim.
Kaç tane firma bu işe girişmiş. Hepsi yatırdıkları parayı almak isteyecekler.
Volkswagen (Halkın arabası) dediğimiz arcı Almanya üretiyor Almanya fiyatlarına bakalım.
Acaba biz birim olarak bu fiyatlara yakın alabilecek miyiz ?
Sonuçta Almanlar Euro kazanıp kendi arabalarını Euro ile alıyorlar. Asgari ücretleri 1.300 Euro
Biz 2300 TL alacağız ama arabamız kaç tl olacak.
Ben aracın bu şekilde üretileceğine inanmıyorum. Üretilse bile fiyatı çok yüksek olacak. Onun yerine ülkeyi satmak daha mantıklı geldiği için Kanal falan açıyoruz.
Şu gördüğünüz şey bir plastik enjeksiyon kalıbı. İçinde TESLA firmasına ait bir otomobil parçası çıkıyor. Boyutları. 696 x 646 x 838 mm Ağırlığı 3 TON
Tasarımını ve üretimini biz yapıyoruz. Bunun gibi daha ne firmalara neler yapıldı.
Q8 den haberiniz yokken biz ön panjurunu yapıyorduk. Tüm Alman otomotiv firmalarına motor soğutma parçaları üretiyoruz. İnan bana bu iş şov ilşe yapılacak iş değil. Uğraştığımız töleranslar inanılmaz. Kaç tane teste girip çıkıyor parçalar.