Bence tam tersi. "Sorguları anlamak hiç bu kadar zor olmamıştı."

Artık Google'da bilgi edinmek iyice zor hale geliyor. Çok basit bir arama dahi yapsam karşıma ilk 3 sonuçta haber sitesi çıkıyorsa direk aramayı terk ediyorum. Bilgi edinebileceğim başka kaynaklara yöneliyorum. (Wikipedi vs.)

Yalnızca site sahipleri olarak ele almamak lazım. Alanında otoriter olan bir sitem son güncellemede haber sitelerine yenilir hale geldi. 1.000 kelimelik gerçek anlamda bilgi içeren, infografikler hazırladığım, videolar ile desteklediğim makalem haber sitesinin 300 kelimelik 3 dakikada yazılan içeriğine yeniliyor. Bu beni ilgilendiren kısmı.

İlgili habere girdiğimde "Yasa çıktı, yasa onaylandı, bakanlar kurulundan geçti, milletvekilleri toplandı, ayrıldı, bölündü." derken makale bitiyor. Bilgi nerede? İstediğimiz bilgiyi alamadık. Kullanıcı için de geçerli, artık Google ile gerçek bilgiye ulaşmak ciddi anlamda zor hale geldi.

Haber sitelerinin burada suçu varsa, bir o kadar da Google'ın var.

Tamam diyelim ki haber siteleri tepeye oturdu, biz de onlara yenildik. Ama algoritma halen daha eksik.

Askerlik sistemi değişti, şuan askerlikle alakalı bazı bilgileri aradığınızda askerlik sisteminin değiştiği zaman yazılan haberlere ulaşmanız mümkün. Artık askerlik konusunda her türlü bilgi netleşmiş durumda fakat google güncel makaleyi algılayamıyor. Evet siteleri girip kontrol ediyorum, herifler gerçekten güncel bilgileri içeren haberleri de girmiş. Fakat aramalarda halen eski haberler çıkıyor ve kullanıcı bilgiyi alamadan geri kaçıyor.

Ya bunları düzeltecek, ya da gerçekten bilgi veren adamı tepeye çıkaracak. Başka yolu yok. Bu bertin de dediğin gibi spamla alakası yok.