Valla dostlar sayfalarca yazılmış, şuan dönüp hepsini okuyamayacağım. Ama ben 40 saniyelik bir boşlukta denk geldim tanıtıma. Bu ne dedim, ilk yerli otomobil cevabını aldım. O zaten yapılmadı mı diye saçma bir soru soracakken, SUV modeli gördüm, arkada türk çalgılarıyla hazırlanmış bir soundFX.
Tüylerim diken diken oldu. Hemen odama girdim, işimi bitirdim ve çıkıp araştırmaya koyuldum. Videoları izledim. Arabanın ilk incelemelerini ve tanıtım animasyon filmini( Ki araba yapmışsın harbiden araba olmuş yani, ama bu animasyon film rezalet! Ne kullandılar yaparken, yada yapan adamın bir rahatsızlığı falan mı var! ) izledim dikkatlice. Bizim insanımıza, particular effectlerle dolu bir tanıtım lansmanıyla gelme. Sen Türk’sün bir kulp bulurlar. Elin gavuru değilsinki, ulan araba sahnenin altından çıktı vay arkadaş diye her yerde yankılansın.
Sen Türk’sün kardeşim adını TOGG koyma bu ne biçim isim ya derler, bu kadar araba yapmışsın adam gibi düzgün bir isim koy ya. Mercedes, audi, bmw, lexus, citroen ya şu isme bak ya TOGG.
Sen Türk’sün kardeşim, microsoftta google’da çalışan Türk kardeşlerimizi, teker teker buralardaki şartlarının daha iylerini sunarak Türk Bilişim Vadisi diye birşey kurma. Sanane ya, bizim vaktimiz yok, instagramda Stalk yapmam lazım günde 19 saat.
Sen Türk’sün kardeşim mutlaka başkası yapmıştır, bu geleceğin akıllı aracını, hele bu kadar görsel açıdan tatmin edici olanını, Bir elektrik deposuyla( sanırım 35 TL ) 300 km yol gidecek biz yapamayız bunu anca gavurlar!
Motor italyan, sağ ve sol ön çamurluklar venedikte özel aliminyumdan dövülmüş. Bu kadarda değil ya. Evet Türkiye’de bu kadar yazılımı, mikrochipi, motoru ve emisyon sistemini, ayrıca dış şekline aliminyum ve bazı ilk defa kullanılan alaşımların birleştirilip evrilmesini sağlayabileceğimiz doğru bir tesis bulunamadı. Bizim yazılımcılarımı ve teknisyenlerimiz, kendi üretimlerini halka, hükümetlere ve basına sunmak adına fabrikanın açılmasını beklemek zorunda kalacaklarından( Ki Bursa / Gemlik’te üretim fabrikası için adımlar atıldı.) İtalya’da özel bir üretim istasyonunda parçalar bütün haline getirildi ve Lansman yapıldı.

Düne kadar icat bulanın öldürüldüğü ülkemizde, bugün en az Tesla kadar akıllı yeni nesil bir aracı üretebiliyorsak ki bu kadar üst klasman görünen, HELAL OLSUN!!!

Kim neyi nerden çaldığını web masterlar olarak bence bırakmanın zamanı geldi, açın TOGG’un incelemelerini sanırım teknik ufak bir dökümanda var. İşletim sistemine bakın, TOGG için application yazın. Yada geliştirmek için fikirler.

Veya silah sanayisindeki muhteşem kadro boşluğunu dolduralım, Askeri yazılım ve programlama uzmanları olarak. Nasıl olsa üretirsen, ölmüyorsun artık;)