Hocam eğer bununla ilgili bi zamanlar ufakta olsa bi adım attıysan sana önerim, freelance fotoğrafçı olman. Bunu nasıl başaracaksın. Alacaksın makineni( detayını bilmiyorum ). Popüler fotoğrafçıları TAKİP( taklit değil ) edip, sana özel olacak şekilde( biri bir fotoğrafı gördüğünde senin olduğunu anlamalı, bir nevi imza ) yaratıcı çekinler gerçekleştireceksin. Bunu minimum 3 ay yapacaksın, tekniğin( imzanın ) sayısını arttıracak binlerce pratik yapacaksın.
Bu pratiklerden en iyileri photoshop, gimp veya diğer profesypnel fotoğraf düzenleme araçlarıyla süsleyip püsleyeceksin.
Sade ve fotoğraf ve tekniklerinin ön planda olduğu bir portfolio çıkartacaksın.
Sonra kendini pazarlayacaksın.( burda durdun farkındayım:) ) Örneğin; dizi film sektöründe %80( ki bizim ülkemiz freelancer kavramını köle olarak gördüğü için çok daha fazla tercih edilir ) freelance fotoğrafçılar tercih edilir. Yapımcılara, firmalara, cast ajanslarına bulduğun ne kadar mail adresi varsa dijital portföyünü atacaksın.
Bir tane mutlaka denk gelecektir, gerekirse ilk olduğu için şartlarını hafifletirsin. Ahanda sana bu işi yapabileceğinin örnekli kanıtı.
Bir ekstra = Ben böyle bir işe soyunsam, e-ticaret sektörü ülkemizde kıyamet gibi ve büyüyecekte( 3-5 kişi para kazandı ya herkes açacak rahat ol ) eticaret sitelerini ürün görselleri üzerine eğil, farklı metotlarla ürün görsellerini en iyi çeken sen ol. Paket fiyat yaparım, bide laf olsun diye ekibim ve ben derim. Paket paket bu işi satar öncü olurum.
Son ekstra dahada yazamam:) = bu bahsettiğin işin en önemli noktası bağlantılar, yani network. Bildiğin bilmediğin, tanıdığın tanımadığın, gerekirse dayak yiyeceğinden %100 emin olduğun( bunu yapma sakın, yada bana pm at adresi:)) her ortama gir, fotoğrafçı olduğunu söyle, portföyünü veya kartvizitini paylaş. Bir tanesinin aklında kalacaksın emin ol buna