not:kendi bilgisayarımda localhost kurdum şu an deneme yapıyorum ama ne zaman hata verir diye merakla bekliyorum. (Request Timeout maximum yaptım.)
Güncelleme:
1- timeout vermemek için cmd komut istemi ile çalıştırıyorum. Çünkü bu iş herhangi bir hizmet vermek için değil sadece geçici olarak hesap yaptırabilmem için gerekli olduğundan amaç sadece sonuçları öğrenmek.
2-iç içe olan döngülerden 2 tanesini kaldırdım. bunların array içindeki değerleri 5 ve 10 taneydi. gerekirse manuel 50 dosya oluştururum diye düşündüm. Fakat bu 2 döngüyü de kaldırmam çok birşey kazandırmadı.Sabaha kadar bilgisayarı açık bıraktım ve çok yol alamamışım. Birde bunun gibi 50 dosya daha çalıştırmak çok zaman alacak.
Konuyu çok iyi açıklayamadığımı düşündüğüm için ve özel mesajla gelen sorulardan dolayı tekrar detaylı anlatmaya çalışacağım.
Bir excel dosyam var. toplamda 10 kolon ve son 7 kolonda çeşitli değerler var. toplam 6289 adet kayıt var.
bu 7 kolon içindeki değerlerin aynı olanları mevcut. Benim yapmak istediğimde aynı olanları bulup bu aynı olanların 3.sıradaki kolonda yer alan %oran değerlerini toplayıp ekrana yazmak.
excell tablosu ve filtreleme:
https://i.hizliresim.com/nbn2jR. png" />
7 kolonun içindeki değerleri array içine yazdım. Çünkü ardışık değiller.
veri taban yapısı bu şekildeı:
işlemler yapıldıktan sonra almak istediğim ekran çıktısı
tüm bu işlemler için iç içe 7 tane döngü kullandım. browser ile bunu çalıştıramıyorum. çok uzun sürdüğünden timeout veriyor. kendi bilgisayarıma localhost kurdum ondada yine browser ile çalıştıramıyorum. Bu sorun değil, cmd komut istemi ile php dosyasını çalıştırıp ekrana basılan çıktıyı kopyalayabilirim.
Acaba farklı bir mantık ile kısa sürede bu işi çözebileceğimiz fir fikir olabilir diye sizlere sormak istiyorum.