Bu proje sadece sağlam bir örnek teşkil etmesi amacıyla sunulmuştur. Mantıklı gelmeyen yada bunu bilmeyen mi var yahu kafasında olan arkadaşlar yapmayabilir.
Çünkü ben bu videoyu gece 1 de tamamıyla içimden geldiği için paylaşıyorum. Kendim bizzat yaptığım ve gelir elde ettiğim işi size sunuyorum. Karalama yapmak veya sen hırsızsın içerik çalıyorsun diyecek arkadaşlar var ise özele davet ediyorum.
Hocam elinize emeğinize sağlık fakat şimdi bizim sömürgeciler pinterest gibi sömürüyorlar taki elimizde birsey kalmayana kadar. Yinede Teşekkür ederiz.
Mantıklı gibi görünsede aslında dikkat gerektiriyor.
Şöyleki diyelim bahsettiğiniz siteyi kopyaladık içerikleri aynen aldık. Herşey tamam.
Peki hadi birgün adam çıkıp bende bunun yedeği var sen niye çaldın derse ne olacak?
Bal gibi de kanıtlar bunu.
Bu aynen bitmiş bir diziyi farklı isimle yeniden yayına koymak gibi bişey oluyor. Boşuna dizi sahipleri eski dizileri silmiyor demekki. Öyle ya atv eski dizilerini atv2 kanalında yayınlıyor?
Ciddi projeleri kopyalayarak belki mahkemelik olunabilir yada birgün elinizden direk alınması.
Daha orjinal fikirler her zaman iyidir. Tabi küçük çaplı sitelerde bu risk daha azdır.
Uzun yıllar önce aklıma gelen bir fikirdi bu, ama hiç yapmadım. İşin etik konusu ayrı, hukuki boyutu ayrı. Forumlarda sayısız konu var "eski sitemin makalelerini topluca satıyorum" diye. Bu durumda ne yapacaksın? Zaten yazıları internetten çekiyorsun yani sahiplik haklarını kanıtlaması çok kolay. Hem site gümleyecek hem mahkemelik olacaksın. Değer mi?