İşte bizlerde tam olarak burada kaybediyoruz. Elini sallasan, kime sorsan kardeşim sen nesin diye ben yazılımcıyım, developerım, programcıyım, back-endciyim, front-endciyim diyor. Hadi ya diye bir dikeliyorsunuz, neler yaptın diye Kutsal bir soruyu kendisine yöneltiyoruz. Ve aldığımız kocaman listede bir sürü websitesi, hepsi wordpress-opencart-magento Altyapı, belki biraz özgün templateli bir portföye sahip yazılımcımız. Yada hep aynı mantıkla oluşturulmuş ve öyle de devam edecek php script çılgınlığına dikey geçiş yapmış developerımız. Son olarakta kendi kurumsal wordpress temasını sıfırdan kodlamış ve lisansıyla satam bir programcımız.
Küçümsemek için söylemiyorum, lütfen yanlış anlaşılmasın. Ulan python öğrenin, c#’ı hesap makinesi uygumalı dersinden sonra bırakmayın. Biride yapay zeka üzerine uzman developer olsun ya. Yada ne biliyim, .Net’i ve c#’ı harmanlayıp, içine java’yoda sokup küçük 2b en fazla flappy bird gibi bir oyun yapmaya yarayan oyun motoru yazılımcısı olsun.
Ama yok işte hocam, uğraş gerektiriyor. Analytics, google search console, wordpress, adsense, dofollow, nofolow, backlink ve seo kelimelerinin bizi çektiği çukurda çırpınmaya devam edelim.
Adamlar aya çıkacak aya :)))( gergin olmadığımı belirtmek için bu kadar güldüm)
Ha bi taraftanda adını şuan hatırlamadığım ve sıfatının hakkını veren gavur bir developer. Haftalık tek tatil günü olan pazar gününde dışarı çıkıp kafa dağıtmak yerine, Rehberindeki kişiye tıklayınca eğer o kişidede uygulama yüklüyse telefondan YO! Diye bir ses çıkan YO diye bir uygulamayı molalar dahil 8 saatte yazıyor eşiyle test edip. Google play ve App Store’a yüklüyor. Bu developer kardeşimiz, uygulamanın varlığını unutmuş, ofiste patronun dayattığı kodları yazarken, telefonu çalar ve bu uygulamayı 8 milyon dolar’a satın almak isteyen biriyle konuşur.( rakamları tam hatırlamıyorum, ama hikaye doğru. Hatta ben bu uygulamayı kullandım:) )
Yeter çok yazdım😂😂