MMG
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam sadece gzip sıkıştırmasının çok büyük bir etkisi olmayacaktır çünkü resimleri optimize etmeniz ve cache eklentisi kullanmanız gerek . Sitenizin gtmetrix sonucu çok kötü acilen bu hız sorununu çözmeniz gerekiyor
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
technical expert
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Gzip i aktif etmenizin yöntemi sunucunuza bağlı değişkenlik gösterir. Direk sunucu üzerinden de yapabilisiniz htaccess dosyası ile de olabilir. Litespeed, Apache, Nginx ?
Sitenizi incelemedim yorumlardan yola çıkarak, resimler doğru çözünürlükte ve max. sıkıştırdıktan sonra ftp ye yükleyin. Sıkıştırma vs için eklenti kullanmayın. Yüklemeden önce kendiniz yapın.
Sunucudan cache ayarlarını yapmanız ve gerekirse cache eklentisi kullanmanız gerekebilir.
2 kişi bu mesajı beğendi.
ea35
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Resimler çok önemli hocam, benim ilan sitesi var resimler bile fayda etmiyor :(
sanalexpress.com - Yeni Nesil İlan Sitesi - İlanını Ekle Para Kazanmaya Başla !
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
ekonomist
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
23, (%96)
bence sitenin baştan sona gözden geçirilmesi gerekiyor . css js kullandığınız eklentiler ve özellikle cache eklentiniz. cache çalışıyor mu kapalı mı belli değil.
Ayrıca temanın kendisi de ağır bir tema. görünümü güzel aması çok..
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Esnaf
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Herkese teşekkür ederim yorumları için, ufak rahatsızlığım vardı anca bakabildim kusura bakmayın. Konuyu özet geçeyim o zaman.
Cash eklentisi kullandım fayda etmedi. Cloudflare geçiş yaptım tüm ayarları yaptım ve sanki biraz daha yavaşladı gibi tekrar Cloudflare kaldırdım.
Smush Pro kullanıyorum resimleri sıkıştırmak için, eklediğim tüm görselleri sıkıştırıyorum hemen. Yapmadığım bi Gzıp sıkıştırma kaldıydı inanın ondan bi onu deneyeyim dedim.
Temanın ağır olduğunu düşünebiliriz, mevcut kullanan dema dahil birkaç aktif sitede olanları kontrol ettiğimde onlarda yavaşlık sorunu olduğunu görmedim.
Cash eklentisi için, 2 tane denedim Wordpresin kendi ekelentisi ve Litespeed. En son Litespeed kullanıyordum sunucuyu değiştirince yeni sunucusuda Litespeed çalışmadı ve sunucunun kendi Nginx aktif ettik. ( sunucu şirketi öyle söyledi )
Son olarak; Hummingbird Pro kullanmaya başladım ondada gözle görülür bir fayda görmedim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Street Engineer
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Siteniz için ekstra bir eklenti kurmanıza gerek yok. Eklentiler bir çok kolaylık sağladığı gibi sitede barınmakla birlikte site üzerinde ağırlaştırıcı etkisi de bulunmaktadır.
GTmetrix te verilen değerleri mutlaka dikkate alın. Görsellerden başlayın. Optimize edilmiş görselleri GTmetrix vermektedir. Onları indirin ve dosya isimlerindeki uzantıları düzenleyin (GTmetrix resim_661ue91en930w.jpg gibi __661ue91en930w kısımları silip kaydedin) Cache eklentileri kullanabilirsiniz yada Ctrl+F5 ile de değişimleri görebilirsiniz.