Merhaba arkadaşlar.
Kendimi geliştirmek ve işlerimi düzene sokmak için bulunduğum ilçede ofis açmak istiyorum. Şuan ofis açma maliyetlerini karşılayacak gücüm olmadığından "pinterest" alanında kazanç yöntemimi eğitim şeklinde vermek veya ortaklı, ortak proje üretme fikrim var. Nasıl olur bilemiyorum, yaptığım sistemde rakibim yok o yüzden yaymak işime gelmiyor ama bir düzen de oturtmam lazım.
Ofis için palanladığım bütçe, bilgisayar (mac var bende win lazım ayrıca, yazılım için ) masa sandalye, internet (***** veya süperbox) ve şahıs şirketi açılış giderleri (her ay muhasebe ve bağkur da olacak) ilk açılışta 10k para gider diye düşünüyorum.
Şuanda kendi yöntemimle 2 sitem var. İkincisini yeni açtım, ofis olunca 5 siteye kadar rahat ilgilenebilirim. 16 ekimde akçtığım ilk sitemde bu güne kadar toplamda 650 tl kazanmışım, ikinci site şuan günlük 1 tl civarı getiriyor.
Ekran görüntüsü
Ofis açmamdaki temel sebep sabit bir yerim olmadığından yeteri kadar odaklanamıyorum. Düzenli çalışırsam çok daha iyi tutarlarda kazanacağıma eminim. Bu süreçte eğitim alanların veya ortak çalışan kişilerinde kazanacağına eminim.
Sorun hazırda rakibi olmayan ve kazançlı bir sistemi başkasına anlatmak. Böyle bir risk almaya değer mi?
Ortaklık şeklim şu olacak
Pinli adsense ve host benden olmak üzere, kişiye eğitimi verip sitesini açacağım, her ay düzenli olarak sistem ücreti ödeyecek, kişi isterse adsense aldığında kendi sitesini kurup daha fazla kazanabilir. Ay sonunda kendi sitesi ne kadar kazanmışsa, ödeyeceği tutarı kesip kalan tutarı kendisine göndereceğim. Eğer tutar yeterli değilse kalan kısmı bana ödeyecek (hemen kazanmaz) haliyle giriş fiyatı da ortak olmayan kişilerden daha düşük olacak (%50 kadar), ortaklık sistemi adsensesi olmayan öğrenciler için olacak sadece.
Sizce böyle bir işe kalkışmalı mıyım? Ofis açacak param olsa buna yanaşmam kesinlikle.