Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık şuan hali hazırda aktif olan 4 adet projem mevcut. Bunların bazıları müşterilerimin bazıları kendi projem. Hepsi için GoDaddy üzeriden ayrı ayrı hosting paketleri satın aldım. Yani 1 domain başına 1 hosting paketi düşüyor.

En ucuz paketin 8 lira olduğunu düşünürsek; 8x12 yaklaşık her site için yıllık ortalama 100 liralık bir maliyet ortaya çıkıyor kaldı ki her sitede kullandığım paket 8 liralık olanlardan değil. Müşteri sayımın artmasıyla beraber kafam iyice karıştı işin içinden nasıl çıkacağımı bilemiyorum. Şuan yapılmayı bekleyen yaklaşık 4-5 adet projem daha var. Bunların domainleri farklı yerlerden kayıt ettirilmiş olsa bile (GoDaddy her uzantıyı vermediği için av.tr vs.) hepsinin tek bir hostinge bağlı olmasını ve tek bir panelden yönetmek istiyorum ama kafama takılan bazı sorular var. İşin ehli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.


1- Şuan aktif olan sitelerin hepsini tek hostinge bağladıktan sonra tekrardan kurulum vs. gibi işlemleri yapmama gerek kalacak mı?

2- Hosting bakımları ile benim mi uğraşmam gerekiyor? Back-end hakkında çok fazla fikrim yok.

3- Yaklaşık 10-15 ayrı web-sitesi için nasıl bir paket almam gerekiyor?


Şuanlık aklıma gelenler bunlar, konu ile ilgili yardımcı olmak isteyen ve ekleme yapmak isteyenlerin yardımlarını bekliyorum. Hepinize iyi forumlar.