Mfa adlı üyeden alıntı

1) En iyi bildiğiniz, keyif aldığınız ve sevdiğiniz alana yönelin hocam. Uzun vadede işe yarayacak tek yol bu.

2) bu fiyat domain + hosting için fazla. Hosting için senelik 60-100 TL arası paketler başlangıç için idealdir. Tabi biri yabancı site olacaksa yurtdışı lokasyon almak 2 siteyi aynı hostta tutmak daha mantıklı olur. Domain ve hostingin bulunduğu firmanın önemi yok zaten bağlantı kuruluyor. Tabi domaine bir kere ns ayarları yapılacak bir daha uğramazsiniz bile panele.

3) kopya içerik tehlikelidir. Google sıralamadan bile atabilir. Tabi özgünlüğü ne belirler orası tartışılır. Google algoritmaları artık kelime bazlı değil de cümle anlamı olarak çalıştığı için spinlemek bile fayda etmeyebiliyor.

Ekstra olarak sağlık ve faydalı bilgiler için tam uygun bir domain öneriyorum hocam. Bakabilirsiniz,
https://m.wmaraci.com/forum/domain-alisverisi/saglik-sitesi-faydali-bilgiler-jenerik-keyword-marka-domain-telif-ver-606939.html

Tabiki genel değil de daha niche bir alanda çalışmak istiyorsanız ona uygun domain bulmanızda fayda var. Domain ilanında ayrıntıları ve neden seçmeniz gerektiğini açıklamıştım.

Ama niche bir alan için niche bir domain seçin. Bu domain daha genel sağlık faydalı bilgiler sektörleri için tam uyumlu.


İlgi gösterip açıklayıcı cevabınızdan ötürü çok teşekkür ederim hocam. 2. Sorumda domait+hosting bide istediğim tema için o fiyat isteniyor. Tema da işin içine dahil olunca fiyat uygun mudur sizce? Bide 2 projeden birini hayata geçirmeyi düşünüyorum eğer ki yabancı içerik paylaşımı yapacağım siteyi açarsam yurt dışı için ekstra almam gerekecek birşey olur mu? Lokasyon falan dediniz anlayamadım kusura bakmayın