Selamun aleykum, kısaca şunu belirtmem lazım 15 yıldır sayısız alanda tecrübe edindim, bilgi biriktirdim. Bir çok alanda orta seviye birikimim var şükür. Fakat iş ticarete dönüşünce çok korkuyorum. Yapabilir miyim? Evet ama yapamıyorum Neden? Bu işi yüzlerce kez yaptım hem kendime hem başkalarına yardım olarak ama bu ticarete dönüşünce bir korku sarıyor. Aslında iade garantisi vermek bile yumuşatmıyor. İşin içine kul hakkı girince tıkanıyorum. En mükemmeli yapabilecek miyim diye.

Aslında bir çok konuda ortalamanın üzerinde iş çıkardığımi söylüyorlar. Ama ticari olarak yaparsam da aynı tepkiyi alır miyim emin değilim. Yılların birikmişi evet de diğerleri başka ne yapıyor emin değilim.

Forumlarda freelancer sitelerinde görüyorum da 2-3 saatlik video izleyip buralarda profesyonel işiniz yapılır ilanları açıyorlar. Yüksek fiyatlar, iade garantisi yok. Önce para sonra iş vb.. tabi şikayet konuları açılıyor ama utanma bile yok.

Mesela geçenlerde tasarım konusunda profesyonel tasarım ilanı açmış biri, bir müşteri de yüzlerce TL verip yaptırmış. Tasarım bildiğiniz paintte yapılmış. Abartmiyorum gerçekten paint.

Bu özgüveni nereden buluyorlar Allah aşkına? Biraz bana da lazım. Bu zamana kadar yüzlerce site açtım ama siteniz açılır ilanı veremiyorum, sayısız optimizasyon yaptım ama korkuyorum. Daha bir çok şey var tabi. Aslında yaptığım bazı şeyler de taktir ediliyor ama ticaret neden bu kadar ürkütücü?

Özgüven olmayınca eve ekmek götüremeyecek boyuta geliyor insan. Maddi ihtiyaç ama engel var. Bu nasıl aşılır?

Tabi bir de şu beni rahatsız ediyor. İlan veren profesyoneller yaptığı iş içerisinde neler dahil? Tamam nasıl yapılırı sormuyorum ama neler yapıyorlar başlık olarak. Bunu bilmemekte eksik hissettiriyor. Yani bu durumda bir ilan açsam haksız rekabete düşerim. Piyasayı aşağı çekmekten dolayı. Kokuturucu bir durum.

Ne tavsiye edersiniz?