Mfa adlı üyeden alıntı

KaraKartaL temaya bağlı hocam. Milyon tane tema var eğer performanslı ve kaliteli bir temaysa zaten 300-350 TL civarı (themeforest temaları).

Sunucu seçimi önemli. Yurtdışında barınıyor olması daha avantajlı olur. Forumdaki bir çok arkadaşta bu şekilde kullanıyor hostingleri. Turkiyede barınan siteler yurtdışında çok geç açılır. Yurtdışı barınan siteler Türkiye'den de hızlı açılıyor.

Hostinglerde sonucunun özellikleri önemli. Herşey sınırsız diyorlar ama ram işlemci vb bunlar da önemli çok teknik ayrıntılara hakim değilim ama az buçuk biliyorum şükür. İyi araştırmak lazım uzun vadeli projeler için.

Anladım hocam bu detayları araştırıp ona göre yol alacağım. İyiki yazmışsınız gerçekten çok teşekkür ederim.

yasinatagun adlı üyeden alıntı

Blogger veya başka bir platform değil, WordPress kullanarak bir blog açmanızı tavsiye ediyorum. Size verebilceğim tavsiyelere de bu konu altından devam edeceğim.w

1. WordPress için bir hosting alın.
2. Hostinginiz için bir domain edinin.
3. premium veya bedava bir tema seçin.
4. WordPress Nasıl Kurulur? WordPress Nasıl Kullanılır? konularını sadece 1 günde temel seviyede! öğrenin.
4.1. WordPress eklenti nasıl yüklenir? konusunu öğrenin (5dk)
5. WordPress SEO eklentisi Rank Math ve Ayarlarını nasıl yapacağınızı öğrenin. (15dk)
6. duplicate içerik başınızı yakar. O işe bence girmeyin.
7. Sürekli orjinal içerik üreterek uzun vadede gelir sağlarsınız.
8. Konu seçiminizi popüleriteye göre yapmak istiyorsanız google kelime planlayıcıda aranma sayılarına vs bakın. biraz araştırma yapın.
9. Sitenizi kurmadan önce hazırlamanız gerekenleri bu yazıda inceleyebilirsiniz.
10. WordPress konusunda her sorunuzu wmaracindaki arkadaşlara ve tabiki bana sorarak kısa sürede kullanmayı ve güzel bir site oluşturmayı öğrenebilirsiniz.


Neden WordPress diye soracak olursanız bu yazımı da inceleyebilirsiniz.

Yukarıdaki her madde benim nacizane görüşümdür. Umarım faydalı olur.

Size Başarılar dilerim.


İlginiz için teşekkür ederim hocam önerdiğiniz konuların hepsine bakıp araştıracağım. Acelem yok zaten ve öyle hemen para kazanayım derdinde de değilim. Önerdiğiniz ve gösterdiğiniz konuları tek tek araştırıp kendimi tam manası ile hazır hissedince başlayacağım. Temel sağlam olmazsa bina uzun ömürlü olmaz bunu çok iyi biliyorum. Tekrardan teşekkür ederim iyi forumlar...