ozmencelik Açıkcası şirket beni yazılım sektörünün binbir çeşitcisi olarak kullandıgı için işten ayrıldım :laugh: .
Yaptığım projelerden birisi çalıştığım firmanın üst firmasıydı ve onlar flutter-dart geliştiriyordu hatta flutter-dart kodlayacak adam bulamıyorlardı o zaman(2019 ocak). Onların yazılımını beğenmediğimiz için dış yazılım olarak kendim geliştirmiştim.
Firma beklentisi olarak gözlemlediğim ise birçok büyük firma (199x-2005 arası yazılımı başlayan) azınlık olarak delphi temelli. (Otel programları, muhasebe programları, pos-satış programları vb.)Mobil yaygınlaşınca müşteriler kullandıkları bu programları işyerleri dışında evlerinde, bir başka ofislerinde veya tatillerinde program verilerine ulaşmak istemeye başladı. Bu talepe acil çözüm ise flutter oldu (Benim bildiğim büyük firmalardan 3'ü ve başka orta küçük işletmeler.) Bir bu kadarda geçemeyen firma var.
Kullandıkları sunucular windows oldugu içinde .net ile api yazıp mevcut sunucu üzerinden ISS kurulumu yapıp çalıştırıyorlar.
Ama işin içine C# girdiyse adamlar zaten c# biliyoruz ne flutter'ı diyorlar, xamarin kodluyorlar. Xamarin ise istenilen performansı vermiyor(Örneğin restorant pos sistemi için el terminali yazılımı, tıkla ürün bekle, tıkla ürünü almayı bekle, tıkla göndermeyi bekle vs.)
Özet olarak flutter ile geliştirdiğim projeler ya kendimin ya da bir kişinin freelance işiydi onun dışında birisi maaşla gel kodla demedi bende aramadım. Yaygınlık konusunda iş tekliflerinde xamarin daha ön planda.