Serji adlı üyeden alıntı
paylaştığınız içerik kaç aydır yayında ne gibi optimizasyonlar yaptınız
SeoBossGoogle trendden en çok yapılan sorgulara bakıyorum bu şekilde yaptığımızda rekabet fazla olmaz mı?
H1-h3 taglarını kullanmaya dikkat ediyorum alt image açıklamalarını yazıyorum başlıklarda ve meta desctipritonda anahtar kelime var yani seo optimizasyonunu ne kadar iyi yaparsam yapayım sitenin yükselmesi için 4-5 ay zaman gerekiyor mu
Size konuyla alakalı ve alakasız birşeylerden bahsetmek istiyorum.Siz rekabeti olan konu başlıklarına faydalı içerikler girdikçe, algoritma bunu zaman içerisinde ön plana çıkaracaktır.Unutulmamalıdır ki uzun yazılar değil artık faydalı yazılar belirlenerek üst sıralarda yer alıyor.
Optimizasyonu nekadar iyi yaparsanız yapın, google kendi belirlediği algoritmasında konuyu en faydalı şekilde işlemiş ve etkileşimi sağlanmış o sayfaları herzaman önplana çıkarmaktadır.
Son 3 ay içerisinde Google Bert ve Çekirdek gibi birkaç güncellemeler oldu, bunun sonucunda birçok sitenin hit sayısı yarı yarıya azaldı, sıralamaları düştü, güven puanları azaldı, alexa puanları negatif yönde çıkmaya başladı. Bazı sitelerin de hitleri yarıyarıya arttı ve sıralamaları da yükseldi. SUPRISE der gibi bir durum bence site sahipleri de buna inanamadı ama bilmeleri gereken önemli birşey vardı oda iyi site ve iyi içerik girmiş olmalarıydı. Belki isteyerek bilerek, belki de istemeden ve şansına... Bu güncellemelerin ana sebebi indexi az ve işe yaramayan içeriklerin arama sonuçlarında google tarafından noindex edilmesiydi. Bazı sitelerin sayfalarında yer alan içerikler site sahipleri istemeden bile görüntülenmemeye başladı.
Rekabeti olan konu üzerinde ilk olarak araştırma yapınız birsüre ve sonra yazınızı işleyip yayınlayıp etkileşimini artırın, eğer maddi durumunuz yeterse google reklamı üzerinden konu'nun ana kelimeleri ve kategorisi üzerinden google yandex ve facebook reklamıyla bunu destekleyiniz. Gerçekten profesyonel şekilde ilerledikçe google reklamlarından sağlanan getirilerinizinde aynı minvalde değerlendiğini göreceksiniz. Çünkü değerli ve potansiyel müşteri hedeflenmiş reklamlar, potansiyel ziyaretçilerine hitap eden değerli sitelerde olur (istisnalar hariç)
4-5 ay uğraşsanız dahi siteyi belirlediğiniz anahtar kelimelerde üst sıralara çıkarmak için yukarda yazdığım içerik betimlemlerine değer verip siteyi o şekilde devam ettirin. Ana kelimelerinize heryerden backlink almayın, referansı olan ve DA/PA/Moz/Trust puanları yüksek olan siteleri tercih ediniz. Bu sayede kısa vadede sitenizin anahtar kelimelerinde yükseleceğine şahit olacaksınız.
Piramit gibi bu konu :) birini yapmayınca diğeri elinizde kalıyor...