berkaycatak adlı üyeden alıntı

Mobil pazarına react native ile girmeye karar verip uzun bir süre boş vakit buldukça öğrenmek için kurcaladım. Kurslara baktım fakat benim için çok karışık geldi. Çok sorun çıkarttı, zaten kurması da ayrı problem... kütüphaneler sürekli çakışıyordu. Bazen ios ve androidde biri düzgünken diğerinde kaymalar oluyordu. Ayrıca backend de biraz zor geldi. Daha sonra biraz ara verdim.

Bir kaç ay önce bir Google Flutter tanıyım ekibinin başındaki Türk’ün yaptığı sunuma katıldım. Artılarını ve eksilerini güzelce anlattı ve o gün React Native’i bırakıp Flutter’a radikal bir dönüş yaptım.

React native yazmaya çalışırken Flutter’ın ve C# bilmeme rağmen Xamarin’in arayüz tasarımı zor gelmişti. Fakat işin içine girince kısa bir sürede Flutter’ın arayüz mantığını anladım. Zaten dart altyapısı kullanılıyor, javascript’e göre daha az karışık. Bu nedenle backend yazması bana göre daha kolay. React native’de sayfa değiştirme, menü oluşturma işlemleri bile bir hayli karışık. Ama flutter’da daha kolay.

Şimdi Flutter’da üç yaşına girecek olan projemin mobil uygulamasını yapıyorum. Php ile hazırladığım apilerle veri alışverişini hallettim. Arayüz de gayet güzel.

Öncelikle yorum için teşekkür ederim. Bu bağlamda sizi ki arkadaşında yorumları doğrultusunda denemek gerek diye karar vermiş bulunmaktayım sanırım bu akşam geniş bir şekilde giriş yapacağım. Biraz zorlanacağım kesin ama en kötü bir dil daha öğrenmiş olurum.

Birtane Udemy de kus gördüm 80 saatlik ama açıkçası ondan önce biraz temel olması için google amcayı ve youtube dayıyı kullanmayı düşünüyorum.

Herkesin algı olayı farklı olduğu için ben dersler videolar sormayacağım çünkü ben sizden daha geç yada daha erken anlayabilirim yada siz ahmetten anlıyor iken ben ise ben mehmetten anlayabiliyorum gibi bir yaklaşımım var. O yüzden böyle bir rahatsızlık vermeyeceğim :)

Teşekkür eder iyi forumlar dilerim