Yardım ve paylaşma güzeldir tabi olmazsa olmaz, bu sosyolojik ve ticari boyuta da dokunuyor.

Uzun süre saatlerce herkese yardım etmeye çalıştım şahsen. Şimdilerde gerçek sorunlara yardım etmeye çalışıyorum. Ama şu üslup meselesi benim de canimı sıkıyor.

Bir de internete yazar yazmaz sonucu çıkan şeyler hakkında konu açmayı bıraksınlar artık bıktık hep aynı sorular. Şahsen ben saatlerce bazen günlerce araştırıp sonuç bulamadığım şeyleri soruyorum. Daha çok önceden yapılmamış veya paylaşılmamış sorunlar. Ama nerdeyse hiç bir konuma net cevap alamadım. Bu yüzden hic biri çözülmedi hâlâ çözümsüz olarak bekliyor.

Genelde sorulan soruyla alakasız cevaplar geliyor veya konuyu ayrıntılı anlatmama rağmen bu işlerden hiç anlamiyormusum gibi yönlendirmeler geliyor. Eee ne yapayım hayat hikayemi mi paylaşayım?

Mesela diğer arkadaşların sordukları sorulara gelen cevaplar da böyle. Şu nasıl yapılır diye soruyor, millet onu yapsa şunu yap, bunu yap cevabı veriyor. Adam ısrarla hayır ben bunu yapmak istiyorum yada öğrenmek istiyorum başka şey önermeyin diyor. Sonuç yine aynı.

Tamam bazen farklı seçenekler tavsiye etmek de güzel ama burası webmaster sitesi gelistiriciler, yazılımcılar, tasarımcılar vb var. Yani bir çok kişi denemeler yapıyor testler yapıyor onun için alternatiflerin yapılma ihtimalini araştırıyor ama arkadaşlar sağolsun konuyu başka yöne çekiyorlar.

Ufak işlerde hatta orta seviye işlerde bir çok kişi yardım ediyor zaten. Ama adamlar yüzlerce liraya yapılan hizmetleri bedavaya getirme derdinde. Maddi durumla da ilgili değil. Adamın sattığı hizmetin birim fiyatı 1.000 TL mesela, ama kendisine bir şey yaptıracağı zaman bedavaya yap diyorlar. Ölücüler diye tabir edilen kitleyi biliyoruz da şahit olmak ayrı bir durum.

Konulara zaten yorum yapan yardım eden 3-5 kişi var başka yok. Onlar da yavaş yavaş bitiyor. Ben de bu durumlardan sıkıldım artık tek tek yardım edebiliyorum. Sorun çok fazla. Yönetim ve Moderatörler forumu canlandırmaya çalışmazsa yakın zamanda burası da bitecek artık. Tarihe not düşülsün