lostyazilim

Wordpress e eklenen resim uzantısı ne olmalı ?

18 Mesajlar 3.163 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Barisdemirok Barisdemirok WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.01.2020
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Organizatör
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** D**
  • Mesajlar 24
  • Beğeniler 13 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Alıntı yapamadım kusura bakmayın
Melankolia hocam benim için önemli olan site hızı kullandığım tema oldukça yavaşlatıyor siteyi birde hızlandırma için ne yapmam gerekiyor bilmiyorum litespeed cache nin en iyisi olduğu söyleniyor bu yüzden hosting i bile taşıdım bu hafta içinde olacak o zaman PS de jpeg olarak yaparsam sıkıştırma olarak daha iyi olacak

Enerjiveguc hocam temanın öne çıkan görsel ve diğer görsel boyutlarını nerden bulabilirim

wmaraci
reklam

melankolia melankolia Uzun Yollara Devam Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Dijital Baskı Operatörü
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 4577
  • Beğeniler 1011 / 1012
  • Ticaret 3, (%100)
Barisdemirok hocam ben sahifa temasını kullanıyorum resimleri ps de düzenleyip atıyorum siteye ama enerjiveguc hocamın verdiği siteyide kullanabilirsiniz orasıda çok iyiydi.

Resimleri optimize etmek baya katkı sağlıyor hız konusunda cache eklentisi olarakta LiteSpeed Cache eklentisini kullanıyorum.

Barisdemirok

kişi bu mesajı beğendi.

gaometri gaometri WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.05.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Diyarbakır
  • Ad Soyad R** S**
  • Mesajlar 491
  • Beğeniler 178 / 179
  • Ticaret 4, (%100)
Resim formatı wordpresste pek fark etmez. Yeter ki mb ve ya kb küçük olsun. Aynı zamanda eşit boyutlarda resim kullanmaya özen gösterin örnek 800x350 gibi.

Temanızı değiştirmek istediğinizde resim boyutları aynı olduğunda, temanız daha düzgün görünecektir.
Barisdemirok

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 19.01.2020
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Organizatör
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** D**
  • Mesajlar 24
  • Beğeniler 13 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Tamamdır olay anlaşılmıştır
Öne çıkan görsel resim boyutunu 780x460 olarak ayarladığım zaman çok güzel görünüyor. Aynı şekilde sayfa içi resimleri de tam boy olarak ayarladığım zaman 780x460 yine güzel görünüyor peki ana sayfada bileşenler içinde olan görseller için en güzel görsel boyutunu nasıl bulabilirim tema ayarlarında vs yazarmı bu

wmaraci
wmaraci

enerjiveguc enerjiveguc Wordpress Destek Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)

Barisdemirok adlı üyeden alıntı

Alıntı yapamadım kusura bakmayın
Melankolia hocam benim için önemli olan site hızı kullandığım tema oldukça yavaşlatıyor siteyi birde hızlandırma için ne yapmam gerekiyor bilmiyorum litespeed cache nin en iyisi olduğu söyleniyor bu yüzden hosting i bile taşıdım bu hafta içinde olacak o zaman PS de jpeg olarak yaparsam sıkıştırma olarak daha iyi olacak

Enerjiveguc hocam temanın öne çıkan görsel ve diğer görsel boyutlarını nerden bulabilirim

Temanın kullandığınız şablonun orijinal demo sayfasına gidin ve blog yazılarından öne çıkan görseli yeni sekmede açın. Mouse ile sekme üzerine geldiğinizde görsel adı ve ölçüleri göreceksiniz.
Barisdemirok

kişi bu mesajı beğendi.

enerjiveguc enerjiveguc Wordpress Destek Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)

Barisdemirok adlı üyeden alıntı

Tamamdır olay anlaşılmıştır
Öne çıkan görsel resim boyutunu 780x460 olarak ayarladığım zaman çok güzel görünüyor. Aynı şekilde sayfa içi resimleri de tam boy olarak ayarladığım zaman 780x460 yine güzel görünüyor peki ana sayfada bileşenler içinde olan görseller için en güzel görsel boyutunu nasıl bulabilirim tema ayarlarında vs yazarmı bu

Tema fonksiyonu bunu kendisi ölçeklendirmesi gerekir.
Yinede bir şekilde bileşen içinde boyutu öğrenmek istiyorsanız sunucu da yedek bir veritabanı oluşturun ve temayı kurun. Bileşenleri kontrol edin orada göreceksiniz.
Barisdemirok

kişi bu mesajı beğendi.

yasinatagun yasinatagun Webtisyen.com Kullanıcı
  • Üyelik 20.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek WordPress Dev.
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** A**
  • Mesajlar 456
  • Beğeniler 117 / 95
  • Ticaret 0, (%0)
Günümüzde site hızı herşeyden önemlidir. Gerek SEO, gerek kullanıcı deneyimi için resim formatının değil, boyutunun önemi çok büyüktür. Boyut, hızınızı etkiler. Bu yüzden sitenize ekleyeceğiniz resimlerin türüne göre seçim yapabilirsiniz.

Google tarafından geliştirilmiş WebP formatlı görseller ise şuan en düşük dosya boyutu ile dilerseniz kayıplı, dilerseniz kayıpsız optimizasyon yapmanızı sağlıyor.

WebP Nedir? ve WordPress WebP Kullanımı Nasıl Yapılır?
sorularının cevaplarını Webtisyen'de paylaştığım bu yazı ile öğrenebilirsiniz.
Barisdemirok

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 19.01.2020
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Organizatör
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** D**
  • Mesajlar 24
  • Beğeniler 13 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
İlgilenen ve yorum yazan bütün herkeze çok teşekkür ediyorum. Bu işlerde çok yeniyim ve öğreneceğim çok şey var
Kullandığım temanın demo import u bu. Bu import üzerinde değişiklik yaparak ana sayfamı oluşturdum

https://demo.betterstudio.com/publisher/?utm_source=landing&utm_medium=demo&utm_campaign=Publisher&utm_content=pure-mag

Öne çıkan görseller ve içerikdeki görselleri inceledim. %90 olarak 750x430px ve resimler jpg uzantılı. Buna dayanarak bende hepsini jpg uzantılı ve 750x430px boyutunda yapacağım.
Yine PS de jpg sıkıştırması daha iyi olduğu içinde bütün resimleri PS de yapacağım.
Hepinize tekrar tekrar teşekkür ediyorum
enerjiveguc

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al