carasar adlı üyeden alıntı

ozmencelik hocam arkadaşa yardımcı oldum. Mesele ücret de değil. Arkadaşın muzdarip olduğu konu işi alan kişi herhangi bir açıklama yapmadan gidiyor ve cevap dahi vermiyor.

Kullanılan sistem Codeigneter. Tema yapımcı tarafından ücretsiz olarak dağıtılmış ama dağıtırken bu günleri düşünmüş ki model ve controllerlari şifrelenmiş olarak teslim etmis. Su an sitesinde ayni temayi ücretli olarak satıyor. Bir nevi reklam ve müşteri kazanmak için yapılmış bir taktik gibi geldi bana. Bunlar ilerde bir sey eklemek isterse bana gelsinler diye düşünmüş.

Tema şifreli oldugu icin, MVC yapısını bilenler bilir. Model ve controller yoksa view birşey ifade etmez. Bu temada da durum bu.

Arkadaşın bahsettigi yazılımcilar temanın kodlarını okumaktan acizler, ioncube ile sifreli olduğunu dahi bilmiyorlar. Arkadaşa bu yönde bir açıklama dahi yapmıyorlar. Sorun burası. Is alıp, açıklama yapmadan işe başlamadan bırakıp gitmek.

Arkadaş slider tasarımıni yapmış. Web tasarim yönü okey yani. Yazılım konusunda framework kullanıldığı için yazilimcilardan destek almak istemiş. Yazilimcilarda bilmeyebilir ama is alınmışsa yapamıyorsa en azından sorunun kaynağını soyleyebilir. Maalesef ki yetersizliğini ortaya çıkarmamak icin aciklama yapmadan bırakıp gidebiliyorlar.

Konu kapanabilir. Arkadaşın işleriyle bi zatihi ilgileneceğim.


Hocam durum bütçeden ziyade piyasada bileninde bilmeyeninde işi kırması. İşi kırdıktan sonra yapamaması. Müşterininde bundan ders çıkarmaması.

Sözüm konu sahibinden dışarı, geçen günlerde bu forumda bir arkadaş api yazdırmak istiyordu.600 liraya yapabilirim eğer iş hala aktifse diye sordum bir arkadaşa verdim dedi. 3-5 gün sonra bana geri dönüş yaparak "hocam diğer arkadaş beceremedi, ücretinide göndermiştik 200 lira, eğer siz yapabilirseniz sizinle anlaşalım" dedi. Tamam diyip 600 lira teklifim hala geçerli dedim, hocam diğer arkadaş 200 liraya yapıyordu diyor hala.

İlk yorumda belirttiğim gibi, 30 lira ücret vereceğine gerçekten ücretsiz yardım istesin fikir alışverişi yapar yardım ederiz boş yere parasıda gitmez arkadaşın.