Bir sitenin .gov uzantılı alan adına sahip olması, sıralamada bir avantaj sağlıyor mu? Google'dan John Mueller, Twitter üzerinden .gov uzantılı alan adlarının SEO'da bir avantaj sağlatıp sağlatmadığına dair sorulan bir soruyu yanıtladı. John Mueller, .gov uzantısına sahip olan bir alan adının, arama sonuçlarında bir avantajının olmadığını ve sadece .gov uzantısına sahip olduğu için Google tarafından bir ayrıcalık tanınmadığını belirtti.



Bir .GOV Uzantılı Site, Uzantısından Dolayı Sıralamada Bir Avantaja Sahip Değil

Bilindiği üzere yıllardan beri SEO'da com, net veya org alan adlarının birbirleri arasında bir sıralama avantajı bulunduğu bir şehir efsanesi haline geldi ve bazı alan adı uzantılarının SEO'da avantaj elde ettiği şeklinde asılsız bilgiler lanse edildi. Ancak Google, bir alan adının sahip olduğu uzantı türünün arama sonuçlarındaki hiçbir avantajının veya ayrıcalığının bulunmadığını belirtiyor.

John Mueller'in konuyla ilgili sorulan soruya verdiği yanıtla birlikte, sadece normal alan adı uzantılarının (com, net, org) değil, TLDs (Top Level Domains) yani Üst Seviye Alan Adları olarak adlandırılan .gov, .edu gibi uzantıların da arama sonuçlarında bir avantajının olmadığı bir kere daha Google tarafından belirtilmiş oldu.

Not: Siz de .gov uzantılı bir sitenin arama sonuçlarında avantajlı olduğunu elbet düşünmüşsünüzdür. Burada kullanıcıları ve SEO topluluğunu yanıltan durum, .gov alan adlarının bazı sabit sorgularda sürekli üst sıralarda görünmesidir. Bunun sebebi, alan adının .gov ile bitiyor olması değil, sadece sahip oldukları backlinklerin güçlü ve otoriter kaynaklardan gelmesidir.

Kaynak ve dahası:
https://www.anilzengin.com.tr/google-gov-uzantili-alan-adlari-siralamada-avantaj-saglamaz/