tolhur adlı üyeden alıntı

Akismet işe yaramıyor mu?


epicsosyal adlı üyeden alıntı

Rastgele sayi için yazıyorum.

$guvenlik=rand(5000,10000);

$_POST['kod']==$guvenlik;

Bu tarz bir şey mi soruyorsunuz ?

(Telefondan yazdım )


KurşunKalem adlı üyeden alıntı

Basit bir mantıkla yıllardır spam yorumlar için herhangi bir eklenti, kod vs kullanmıyorum. Spam yorumların hemen hepsi link içerir. WordPress için Ayarlar > Tartışma > Yorumlar için kara liste kutucuğuna aşağıdakiler eklemek yeterli oluyor:

http://
https://
www.


Kendi sektörüm için gerçek kullanıcıların yorumlara link bırakması önemli değil. Bu nedenle bu yöntemi kullanıyorum. Sizin için durum farklı olabilir.

Bunun için de Math Captcha kullanabilirsiniz.
https://wordpress.org/plugins/wp-math-captcha/


Akismet denemedim hiç. Şimdi kurdum geçici olarak ama wordpressin bütün dış iletişim apisini devredışı bırakmayı düşünüyorum. Performans ve güvenlik için güzel bir adım bence. Zaten dışarıyla iletişim kurmaya çokta gerek yok.

Akismet 2. Aşamada devreye giriyor. Yani yorum yapılıyor veritabanı yazılıyor kontrol ediyor siliyor vb. Bunu arkaplanda çalıştırmaya gerek yok diye düşünüyorum. En başta yorum yapılmasını engellerden daha akıllıca olmaz mı? Devlet sitelerinde çokça kullanılan basit PHP soru üreticiler hoşuma gidiyor. Can sıkmıyor ve güvenlik sağlıyor. İleri düzey spam saldırılarda etkili olmayabilir ama basit ve orta düzeyde etkili bence.

Ve wordpresste en küçük şeylere bile eklenti kullanmayı bir türlü anlamıyorum açıkçası sevmiyorum da. Daha komplike ve karmaşık işlerde kullandığımız olmazsa olmaz büyük eklentiler var. Eklenti kullanımını en aza düşürmek gerektiğini düşünüyorum.