Siz sunucunuzda barınan sitelerinizi kendinizin btk ya bildiriyor musunuz her ay ?
Ilk defa sizden duydum btk ya bildirme işini ortada satış olmadan.
Ilk defa sizden duydum btk ya bildirme işini ortada satış olmadan.
Size konuyu açıklayayım ortadaki saçmalamayın hiçbirşey olmaz diyenler var.
Öncelikl YS belgesi nedir ? YS (Yer Sağlayıcı), resmi olarak devlete internet yayını yaptığını ve kendi sunucuları üzerinde dosyalar barındırdığını kabul etmek için getirilen zorunlu bir bildirim şeklidir. Bu bildirimi yapan kişi veya firmalar T.C yasaları gereğince yer sağlayıcıların sahip ve yerine getirmekle yükümlü olduğu yasal sorumluluklara sahip olurlar.
YS belgesine hangi durhmlarda ihtiyaç olunur.
1- VDS (Sanal Sunucu)
2- Dedicated
3- Fiziksel Olarak Şahsınıza Ait Sunucular.
Reseller kiralarsanız YS belgesine gerek yoktur. Ancak sanal sunucu sabibiyseni YS belgesi zorunlu. Ancak toplumun bir çoğu bundan habersiz. Ys belgesi bir hosting firmasında bulundurulması zorunludur.
Gelelim ticari değil eşe dosya veriyorum konusuna; eş dost arkadaşınızda olsa Sanal bir sunucu sağlıyorsunuz bundurumda Kendi Bünyesinde Faaliyet Gösteren Kişiler sıfatıyla YS belgesi alıp her ay barınan siteleri raporlayarak kafanız rahat işlem yapabilirsiniz.
YS belgesinin alınmamasının zararları;
1.si cezası var 10.000 TL kadar ceza kesilebilir. Aslında YS belgesi olmadan Kiralanan yüzlerce sanal sunucu alanlar var.
2.si ise Oldu ki yasa dışı bir işlem yapıldı bu durumda ilgili mahkeme hosting firmanıza evrak gönderir o evrak geldiyse sorumluluk almış bulunmaktasınız.
(Başımıza geldi ve ilgili siteyi yayından kaldırmamız istendi)