Tahminen mayın ile ilgili uzmanların eğitim aldığı bir birliğe gidiyorsun. Gittiğin yer şansına sıracılık, daha kötü şans ise devrecilik olması.

Sıracılıkta; en yeni gelen takım 10 gün oryantasyon sonrası her şeyi yapmaya başlar. Alt devresi gelesiye kadar neredeyse tüm iş onda.
Devrecilik; Kep kimdeyse öttürür borusunu. Aynı tertipte değilsen ve bu veled-i z.... en tepedeyse istediği gibi öttürür borusunu.

Tavsiye;
+Herşeyi ben yaparım diyerek en önden gitmek, veya ne ellicem ya diyerek en arkada takılmak kötü bir tercih. Ortada git :)
+Hergün yatak yorgan taşıcan. Çengel iğne al önce. Sonra badin olucak. Yani ranza arkadaşın. Her ikinizin yatağını birazcık kanırtarak ayağ ve baş bölgesinden çekin. Sonra çarşafı alttan bağlayın. Bir daha acemilik boyu uğraşmazsınız yatakla. İş bitiminde de alt kısımdan çengelli iğnelerle tutturun destek olsun.
+ Soğuk yere gidiyorsanız termal içlik veya yün (özellikle termal) alın. Hatta çok soğuksa yün üstü termal kombini iyi gider.

Kantin, Nizamiye, Yazıhane, en iyi işlerdir. Pisliği en az, en azından. Bulunduğun odayı temizler geçersin. Kantinde herkes sana muhtaç, istediğin gibi gıcık veletlerle oynarsın. Nizamiye de de herkes sana muhtaç. Tav olduğun kişiyi donuna kadar ara veya arat :). Yazıhane de efsanedir. Yaz nöbeti, çak görevi, en üst devre bile olsa yazıcı bozuk deyip 1 2 gün daha geç çıkartırsın adamı. 1 2 gün ne koyar ama püfff..

Eski peygamber ocağı şimdiki çay ocağı. Kolay gelsin.