-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Fotoğraf, Grafik, Radyoloji
-
-
Ad Soyad
G** Ç**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Selam dostlar,
Çok uzun süredir başıma gelen bir olaydır artık ofise gelmeye korkuyorum :)
Ofiste nereye dokunsam bi elektriklenme oluyor ve parmağımı çarpıyor. Bazen duvara kolum değiyor kolumdan çıtırtı geliyor. Kapı çalıyor kapıyı açıcam ama dokununca hemen çıt diye çarpıyor. Bulaşık makinesine kirlettiğim bardakları koymak için bu sabah kapağını tutacakken hava da karanlıktı resmen o mavi elektriği gördüm. Buzdolabını açacakken de oluyor. Bilgisyara usb ile ipod'umu şarj edicem mesela şarjdan alcağım an çıt diye çarpıyor. Hani çakmaklarda olan çıt çıt elektrik şeysi var ya aynı onun gibi.
Ben buna nasıl bi çözüm bulabilirim? bi yere dokunmaya korkar oldum vallahi bazen bayağı çarpıyor acıtıyor elimi. ama 2. kez dokunuşlarımda bir şey yok oraya belli vakit geçmeden ilk kez dokunursam çarpıyor
Selamunaleyküm.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
H** Ö**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
Selamlar,
Bende çok yaşadım. İnanılmaz kötü bir durum :) Cidden dokunmaya korkar olmuştum bende ve o mavi elektriği gördüm.
Son 1 haftadır çarpılmıyorum :D Çözüm olarak sunabileceklerim ise ofisinizde özellikle batarya veya elektriği dışarı yayabilecek teknolojik aletler varsa kaldırın.
Umarım bir daha çarpılmayız :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
E Ticaret / Perakende müdürü
-
-
Ad Soyad
H** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
git bi toprakta gezin iyi gelir :D
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
H** Ö**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
gokenim adlı üyeden alıntı
Toprak mı kaldı hocam :D
Valla ofiste her yer elektrikli cihaz :D Bi tane UPS cihazı var pc kapanmasın diye bağladık ama elektrik gidince pc hemen kapanıyor bağlı olmasına rağmen hiçbir işe yaramıyor o mu yapıyo ki acaba? :D Ama lavaboda suyu açıyorum su bile çarpıyor bazen :laugh:
Olabilir, UPS cihazını birkaç gün ofiste tutmayın zaten anlaşılır :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web & Medya
-
-
Ad Soyad
T** H**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Ölçüm yapılması gerek normal.bir durum değil. Kafadan bir çözüm üretmek gerekirse yapabileceğiniz en iyi şey topraklama çekmek olacak. Ya da var olan topraklama varsa muhtemelen topraklama da kaçak olabilir. Bakmadan pek bir şey söylemek zor. Kaçak akım rölesi taktırmanızda fayda var. Tabi şunu da eklemek gerek; kaçak akım rölesi takarsanız şuanda tesisatınız da kaçak olduğu için elektriğinizin çalışmasına engel olacak ve sürekli sigorta atacaktır
Elektrik tesisatında çalışmış biri olarak şunu söylemek gerek; Elektrik şakaya gelmez saniyeler içinde kül eder insanı dikkatli olun hocam