cthax adlı üyeden alıntı

Hocam ehil olduğunuz çin bahsettiğiniz kriterlere değinmemiştim bilerek.Tabi ki o konuda haklısınız ben optimze edilmiş resim kullanırım başkası kullanmaz ya da ben çok medya kullanırım başkası kullanmaz gibi.
Sormak istediğim kod kısmı di. Örneğın kullandığım bir çok tema sliderlardan ötürü onlardan vazgeçecek kadar geç yüklüyor sayfayı.Bu gibi etkenlerin hızını merak etmiştim

Anladım yazılımsal olarak soruyorsanız yazılım sorgu cache sistemi içeren bir framework ile kodlandı (titan) ayrıca aktif edilebilen kod sıkıştırma sistemi mevcut bunlar dışında kalan mysql sorguları maksimum optimizasyon kriterlerine göre kodlandı yani iç içe döngüler bulunmuyor her sorgu 1 defa çekilerek cache ediliyor dolayısıyla sitede gezinirken sorgular arka arkaya tekrar tekrar çalışmıyor ancak tema konusunda dediğim gibi tamamen kullanıcıya bağlı kriterler var yani ben mecburen teslim edeceğim yazılımlarda css vs js kodlarını sıkıştırmıyorum düzenlenebilsin diye fakat siz istediğiniz gibi sıkıştırma ve diğer işlemleri yaparak hızlandırabilirsiniz ek olarak CDN sistemi mevcut herhangi bir cdn sağlayıcısından alacağınız yönlendirme adresini panele girdiğiniz anda çok daha fazla tasarruf ve hız sağlayabilirsiniz.