Bilindiği üzere AdSense artık işi sıkı tutmaya başladı. Geçen yıldan bu yana Google yaptığı değişiklikler sonucu AdSense reklamlarınızı farklı bir sitenizde yayınlayabilmek için tıpkı ilk AdSense hesap onay süreci gibi bir süreci başarılı bir şekilde geçmeniz gerekli.

Peki, bu site onay mevzusunun püf noktaları nelerdir? En kolay bir şekilde sitenize nasıl onay alabilirsiniz? Dilimin döndüğünce AdSense'den para kazanmak isteyen arkadaşlara yardım olmak adına adım adım AdSense onay alma anlatımı sizlerle.

Bunlar benim kendi tecrübelerimdir. Anlatımı harfiyen yerine getirirseniz onay alma şansınız yüksek olacaktır. Sadece site onayı değil bu yöntemle hesap onayı da alınabilir.

Google AdSense Onayı Nasıl Alınır?


  • Bir WordPress kurun, https://mythemeshop.com/themes/point/ adresinde yer alan temayı veya derli toplu herhangi bir tema kurabilirsiniz. (Aşağıya ücretsiz tema tavsiyeleri paylaşacağım.)


  • Mutlaka ama mutlaka sitenizin logosu olsun. Çok profesyonel bir görünüm olmasına gerek yok, sitenize özendiğiniz tam olarak belli olsun.


  • Sitenize en az 12 adet özgün makale yazın. Bu makaleler minimum 300 kelime olsun. (Ben yazamam edemem diyen varsa; https://www.academia.edu/ bu adres üzerinden makaleleri toplayabilir. Bu makaleleri Google Translate aracılığıyla çevirebilirsiniz. Ya da isterseniz bu makaleleri ücretsiz otomatik spin araçlarıyla spinleyebilirsiniz.) Makalelerinizde mutlaka öne çıkarılmış görsel eklemelisiniz.


  • Mutlaka bir Gizlilik Politikası sayfanız olmalı! Nasıl yapılır?: WordPress kontrol paneli üzerinden Ayarlar menüsünün alt bağlantılarından olan ‘Gizlilik’ bağlantısına tıklayın. Karşınıza çıkan sayfada ‘Yeni sayfa oluştur’ butonuna tıklayın. WordPress otomatik olarak Gizlilik Politikası sayfası oluşturacaktır, bu sayfayı yayınlayın.


  • GDPR bildirim bandı mutlaka olmalı! Nasıl yapılır?: Eklentiler menüsünün alt menüsü olan Eklenti ekle butonuna tıklayın. Arama kısmına GDPR yazıp ‘Hemen yükle’ butonuna tıklayın. Yükleme bitince etkinleştirin. Siteniz Türkçeyse eklenti ayarlarından Türkçeleştirmeyi unutmayın!




  • İletişim sayfanız ve iletişim formu mutlaka olmalı! Nasıl yapılır?: Eklenti yükleme sayfasından ‘Contact Form’ araması yapın ve ‘Contact Form 7’ eklentisini indirin ve etkinleştirin. Sol menüde ‘İletişim’ adında bir buton aktifleşecektir. Bu sayfaya girin ve karşınıza çıkan kısa kodu kopyalayıp oluşturduğunuz iletişim formu sayfasına ekleyin. Ayrıca bu sayfada e-posta adresinizi belirtmeyi unutmayın!




  • Örnek İletişim sayfası:


    “Yönetim ekibi ile iletişim kurmak için aşağıdaki iletişim formunu kullanabilirsiniz. Form eğer çalışmazsa info@siteadresiniz.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.

    [contact-form-7 id="44" title="İletişim formu 1"]”


  • Bir Hakkımızda sayfası oluşturun ve sitenizin ana konusundan bahsedin. Hakkımızda sayfası en az 100 kelime olmalı.


  • Sitenize Yoast SEO eklentisi kurun. Herhangi bir ayar yapmanıza gerek yok. Sitenizin meta etiketleri ortaya çıksın yeterli.


  • Sitenize bir Sitemap eklentisi kurun. (Google XML Sitemap eklentisi tavsiyemdir.)

  • Bu işlemlerden sonra sitenizi Google Search Console’a kaydedin. Nasıl yapılır?: Google Search Console (https://search.google.com/search-console) adresine girin, sol üstte yer alan ‘Arama Özelliği’ kısmına tıklayın. Açılır listede ‘Mülk ekle’ bağlantısına tıklayın. Ardından sağ taraftaki alana yani URL ön eki kısmına site adresinizi girin.



  • Devam butonuna tıkladıktan sonra Google size bir onay HTML kodu verecektir. Bu HTML dosyasını indirip sitenizin ana dizinine (FTP ile giriş yaptıktan sonra ‘public_html’ klasörüne bu dosyayı atın. Ardından ‘Doğrula’ butonuna tıklayın.


  • İşlem sona erdikten sonra Search Console sayfasının üstünde bulunan arama çubuğuna tüm yazılarınızı tek tek ekleyip aratın. Yani eski adı ile Google ile getir yapın. Sayfaların taramaları bittikten sonra Dizine Ekle butonuna tıklayın.


  • İşlemler bu kadar, her sitenizde tamamen özgün olmaya çalışın, aynı kopyalarla birden fazla site kurmayın!




Site Onay Süreci Nasıl Hızlandırılır?

Birçok kişi AdSense site onay başvurusu yaptıktan sonra günlerdir Google’dan cevap alamıyor. Bu süreci daha da hızlandırmanın bir yolu da Google botlarını sitenize yönlendirmektir. Peki bu nasıl yapılır?


AdSense Onayına Uygun Ücretsiz WordPress Tema Önerileri