Bir kaç önerimi paylaşabilirim diye düşünüyorum; daha önce yapılmış bir projenin benzerini oluşturmak, üzerine ekleme yapmak, reklam ve pazarlamasını yapmak bolca zamanınızı ve paranızı alacaktır. Bunun karşılığında geliriniz orjinal projenin geliri kadar yüksek olmayacaktır. Aynı çalışmaları yeni bir projede sergilemek de büyük bir risk oluşturacaktır. Sonuçta insanların bu yeni projeye karşı nasıl tepkiler verebileceği sadece tahminlere bağlı olacaktır. Eğer yatırımcı iseniz paranız varsa bir projeyi geliştirmeden önce onun ekosisteminin oluşup oluşmadığına bakınız. Hali hazırda bir ekosistem oluşmuşsa ve oradan beslenen başka bir proje yoksa %90 başarılı olursunuz. Ekosistemden yararlanan projeler varsa yine başarılı olursunuz fakat başarı oranınızı arttırmak zorundasınızdır. Bunuda alanınıza göre yani masaüstü programlama, mobil programlama ya da donanım kodlama gibi gibi kendinize göre küçük bir yazılım ekibi oluşturun. Alanında uzman tecrübeli bir coder, bir tane veritabanı uzmanı, bir tane grafik tasarımcı, bir tane front-end'ci, bir tane reklam uzmanı, bir tane seo uzmanı, bir tane video ve ses uzmanı, kaliteli ve güncel ekipmanlar birer tane, sessiz bir ofis, bir tanede toplum mühendisi. Böyle bir ekip ile arge'de yaparsınız, projede üretirsiniz, parada kazanırsınız. Şayet zengin bir adam olsaydım bunu uygulardım...