Sorunu tamamen okumadım, yorumlara ve soruna bi göz gezdirdim sadece. Wifi ağına bağlı olan cep telefonları her gece saat 2:00'da Whatsapp yedeklemesi yapar. Modeme bağlı cihazların sayısına bağlı olarak bu internet kesilme süresi uzayabiliyor. Aslında kesilmiyor, 0.5 byte lara kadar düşüyor internet hızı. Haliyle internetin kesildiğini zannediyoruz.

Ne alaka diye soracak olan arkadaşlar da olacak elbette. O yüzden birazcık açıklamam gerekiyor. Örnek olarak kullandığımız 16mb download hızına sahip olan internetimizin upload hızı 1.3 civarıdır aşağı yukarı. 100mb indirmek hızlı olsa da 100mb yedekleme upload yolu ile olacağından daha uzun sürüyor. Upload ederken de download yolu tıkandığı için internet kullanılamıyor. Wifi ağına bağlı olan cihazların sayısına bağlı olarak 1 yada 2 saat bile sürebiliyor, internetin yok denecek kadar yavaş olması. Sadece Whatsapp değil tabi ki bir de Google senkronizasyon olayı var. Fotoğraf, video, tarayıcı geçmişi ve rehberin de düzenli yedeklenme zamanları var.

Çözümü elbette var. Modem arayüzünden hangi telefonun yedekleme yaptığını tespit edip, upload hızını düşürebilirsiniz yada modeme bağlanan herkesin upload hızını 10kb yada 100kb olarak değiştirerek bu soruna çözüm bulabilirsiniz.

Bence bunların hiç biri ile uğraşmayın. Modemin arkasında wifi kapatma tuşu varsa ona uzunca basın eğer yoksa modem arayüzünden wifi özelliğini devre dışı bırakın.