Sadece ileride yemek yerim diye PHP öğreneceksen daha fazla ileriye gitmeden hemen vazgeç. 15 yaşındaki kuzenim de PHP biliyor.

Yani artık her 10 kişiden 2 tanesi PHP, ASP, ASP.NEt vb. web programlama dillerinden en az birini biliyorlar. Bu da piyasayı düşürüyor, iş kalitesini düşürüyor. Artık bu dalda sadece eskiler tutunabiliyor. (Referans vs bol olanlar)

Eğer para kazanmak falan istiyorsan otur adam akıllıca ders çalış. Daha sonra rehberlik servislerine danış, tanıdıklarına danış ve iyi bir meslek bulup ona geç. Zevk olarak PHP öğren. Öğrenmek için öğrenme. Zevk olarak php öğrenirsen php sana yardımcı meslek olur. Yani şöyle ki, gündüz işinde çalışırsın, akşam eve geldiğinde 2-3 saat php ile sana verilen diğer işleri de yaparsın bu sana ekstra kazanç sağlar.

Ama bütün hayatını phpden vs kazanmak istiyorsan mükemmel derecede php bilmen gerekiyor. Mükemmel/uzman derecede php bilmek istiyorsan da bunları eğitim setlerinde bulamazsın. :)

Naçizane tavsiyem; Sırf para kazanıyım, başka meslek olmasın php ile gideyim diye öğreniyorsan yol yakınken vazgeç. Çoğu bilgisayar-yazılım mühendisi şu an evde iş bekliyor bana da bir iş verseler de yapsam diye. :)