Çekirdek, sistemin merkezinde bulunan önemli bir yazılım parçasıdır. Başlıca rollerinden biri de işlemleri göndermektir. Kernel, durumunu “World State” adlı bir yapıda depolar. Her akıllı sözleşmenin durumunu da içeren sistemdeki her hesabın durumlarını içerir. Son haftalarda, çekirdeğin ana bileşenlerini oluşturan devletin depolanması, işlem planlaması ve akıllı sözleşmeler üzerinde duruldu.
Zincirdeki tüm hesapların durumunu içeren World State’i uyguladık. Verilerin bütünlüğü ve doğruluğu, Merkle Ağacı yapısı ile doğrulanır. Sistemimizi farklı veri sağlayıcılarla arayüzlemek için, Aelf'in farklı veri depolama çözümleriyle çalışmasına izin veren veri erişim mekanizması uygulandı.
Zamanlayıcı, çekirdeğin çok önemli bir parçasıdır. Çünkü sorumluluğu, çalışan makineler tarafından yürütülecek işlemleri göndermektir. Belirli işlemlerin diğerlerinden önce tamamlanması gerektiğinden, zamanlayıcı hangi işlemin paralel olarak işlenebileceğini ve işlenemeyeceğini hesaplamalıdır. Tasarım stabilize edildi ve çözüm hayat geçirildi.
Çekirdek, sistemimize yeni akıllı sözleşmeleri dağıtabiliyor. Bir sözleşme dağıtıldıktan sonra kullanıcılar, bu akıllı sözleşmelerde yöntemler çağırabilir. Akıllı sözleşmelerde kod çağıran işlemleri işleyen mekanizmayı uyguladık.
Çekirdek, bir bilişim kümesinde (aynı ağda çok sayıda bilgisayar) çalıştırılacaktır. Daha önce de belirtildiği gibi Zamanlayıcının rollerinden biri, çalışan makineler tarafından yürütülecek işlemleri göndermektir. Bunun çalışması için küme içi iletişimi amacıyla ağ katmanı ve iletişim protokolü uygulanmaktadır.
KAYNAK: https://medium.com/aelfblockchain/building-up-the-aelf-kernel-baaec66b2741