Karikatürname adlı üyeden alıntı

Şahıs firmaları istedikleri ünvanı kişi ismi ile birlikte kullanabilirler. Mesela Ali Veli - Bilmem ne bilişim yada Ahanda Şu Bilişim - Mustafa Ahmet şeklinde faturada, vergi levhasında vb tüm resmi yerlerde kullanabilir. Öncelikle vergi levhasına ekletmiş olması gerekir.
Ancak, diyelim ki ticaret sicil müdürlüğünden tescil ettirmediniz, ve aynı ünvanı başkası sizden önce tescil ettirmiş, eğer kendisi şikayet ederse kullanamazsınız. Şikayet etmez ise yine sıkıntı yok, kullanabilirsiniz.
Son olarak, 15 yıllık muhasebeciyim, ismini kullanmadan sadece ünvan kullanabilen bir şahıs işletmesine henüz rastlamadım. Tabii belki ince bir detayı vardır, bana denk gelmemiştir bilemiyorum.

Teşekkür ederim, aslında tam olarak aradığım cevap burada.
Bir an önce başlamak istediğim için bu işlemi yaptırmak istiyordum muhasebecime.
O zaman ben dilediğim ismi kullanarak başlayayım, en hızlı sürede de tescil işlemlerini gerçekliştireyim başkası tescillemeden.
Böylelikle bir sorun yaşamam sanırım, sonuçta vergi kaçıran yok bir şey yapan yok.
Yapmadan başlamam sorun olur mu diye düşünüyordum, tescilli olmadığına eminim ismin. Başlayıp dediğim gibi en hızlı sürede tescillemek mantıklı gibi.