lostyazilim
tr.link

Adsense Saldırısı! YARDIM

7 Mesajlar 1.249 Okunma
lstbozum
tr.link

Mfa Mfa WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2019
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Mezun
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 986
  • Beğeniler 304 / 308
  • Ticaret 1, (%100)
Adsenseye bakıyordum bir anda bugün 21 tıklama 6 TL göründü. Birisi adsensemi manipüle ediyor büyük ihtimal. Normalde haftada 1-2 tıklama alıyorum. 6 TL 1-2 aylık gelir diyebilirim. TO normalde %0.80 civarındayken bugün %18 TO var. Bugün dediğim de son 2 saat işte.

Adsense bildirim yolladım ama ip adreslerini yazmadım. Nereden bulurum bilmiyorum. Cpanel karisik geliyor. Ne yapmam lazım banlanmak istemiyorum. Hangi ip adreslerinin reklam tıkladığını görme imkanım var mı? Yada analitik üzerinde ip adreslerine ulasabilir miyim rapor etmek için?

Edit: ​şuan tıklamalar bir bir siliniyor 15 e düştü. Bu durum adsenseyi riske atar mı? Raporladigim için mi siliniyor bilmiyorum bu kadar hızlı olamazlardir herhalde, spam olduğunu algıladığı içindir. İnşallah banlanmam.

Edit2: Milletin emeğiyle oynamaktan zevk mi alıyorlar anlamıyorum. Bir kaç saat önce de içeriklerimin çalındığı konusunu açmıştım, birilerine dokundu galiba. Ayıp yahu... Son zamanlarda forumdaki bir çok kişi saldırıya uğradığı veya içeriklerinin kopyalandığı konusunu açıp duruyordu. Ben de nasibini aldım spamcılardan
Tek tek siliniyor tıklamalar takip ediyorum. Şuan 7 ye düştü. Banlanacak gibiyim

wmaraci
reklam

azembilisim azembilisim azembilisim.com Kullanıcı
  • Üyelik 10.03.2018
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Profesyonel Web Çözümleri
  • Konum Konya
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 872
  • Beğeniler 79 / 323
  • Ticaret 22, (%100)
Tıklanan yer ile sizin konumunuz uyuşmaz ise IP'ler uyuşmaz ise Google bunları hesaptan siler, uyusursa da banlanirsin. Sen yine de Adsense'e destek talebi gönder ve durumu anlat.

azembilisim.com | Profesyonel Web Çözümleri

Mfa Mfa WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2019
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Mezun
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 986
  • Beğeniler 304 / 308
  • Ticaret 1, (%100)
emreyavsan ip veya konumun benimle uyumasına gerek yok. Google adsense politikalarında açıkça yazıyor bu durum zaten. Ben haricinde başka biri tiklasa bile banlanma riskim var. Politikalar çok katı. Anında rapor yolladım zaten. Tıklamalar tek tek silindi ama banlanma riski hâlâ var. Banlandıktan sonra açtırmak pek mümkün değil bunun için yapılması gereken başka bir önlem var mı onu soruyorum

azembilisim azembilisim azembilisim.com Kullanıcı
  • Üyelik 10.03.2018
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Profesyonel Web Çözümleri
  • Konum Konya
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 872
  • Beğeniler 79 / 323
  • Ticaret 22, (%100)
Sahte tıklamaya karşı Google'un kesin bir önlemi vardır. Google'u kandırmak mümkün değil diyebiliriz. Google bu kadar sert politikalar sergilese de illaki sahte tıklama ile organik tıklamayı ayırt edebileceği bir yapay zekası vardır. Böyle bir konuda banlanacak olsa rakip sitelerimden birinin reklamlarına sürekli tiklayayim, Adsense'den bir kere ban yese o site çöp. Bir rakibim daha silinip gider piyasadan :) Senin soruna gelecek olursak da maalesef alabileceğin bir önlem yok. Her şey Google'un kendi yönetmeliğine göre gider, sen bir şey değiştiremezsin. En fazla Cloudflare falan kullanarak botları siteden arındırmak.
LifeTicaret

kişi bu mesajı beğendi.

azembilisim.com | Profesyonel Web Çözümleri
wmaraci
wmaraci

AllyBey AllyBey WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.09.2017
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Editör
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 412
  • Beğeniler 60 / 116
  • Ticaret 0, (%0)
sadece bugünlük olan bişeyse google geçersiz tıklama diyip iptal eder onları ama atıyorum 10-15 gün boyunca böyle tıklamaya devam edipte şikayet etmezsen ban yersin. Yoksa 1-2 gün yapıp bırakırsa geçersiz tıklama der iptal eder.

LifeTicaret LifeTicaret C# Developer Kullanıcı
  • Üyelik 14.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Coder
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 131
  • Beğeniler 59 / 23
  • Ticaret 0, (%0)
hocam ip adresleri uyuşmuyorsa sorun olmaz siz yinede bildirin adsense ekibine her ne olursa olsun google saf değil illa ki çözerler

cigilbeyi cigilbeyi https://ilgintv.com Kullanıcı
  • Üyelik 15.01.2019
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek web
  • Konum Konya
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 315
  • Beğeniler 2 / 80
  • Ticaret 1, (%100)
İp adresleriyle alakası yok arkadaşlar şimdiki adsense politikaları çok katılaştı örnek veriyim.
Eğerki sitenize trafik satın aldıysanız analitycte bu görüneceği için adsense geçersiz tıklama nedeniyle ban sebebidir trafikte adsenseye 1 tık dahi olmamış olsa bile ban.
Bu trafiklerde aynı ip adresinden gelmiyor fakat ban sebebidir onun için adsenseye uyarıda bulunmanız gerekir ve birde analityc te duruma bakın anormal bir trafik varsa yoksa zaten sorun olmaz.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al