hocam ssl'den kaynaklandığına emin misiniz? ikinci defa test ettiğinizde internet hızınız düşükken denk gelmiş olabilir mi? veya ssl kurduktan sonra sitede bir değişiklik yaptınız mı? eğer gerçekten ssl'den kaynaklanıyorsa başka bir yoldan ssl kurma şansınız var mı? bu hususları göz önünde bulundurun eğer hepsi de sonuç vermezse bu değerleri artıracak bazı şeyler var. Mesela gtmetrix sitesinde sorunun neyden kaynaklandığını açıklıyor turuncu ve kırmızı uyarılara basın, örn; css düzeltmeleri, resim boyutları, javascript küçültmeleri.. bunları çözmek için wordpress'te bazı eklentiler var sorunları otomatik bulup kendisi çözüyor, eklentinin isminde cache kelimesi geçiyordu tam hatırlamıyorum, araştırarak bu eklentileri bulabilirsiniz, bir de eğer kısayoldan bu sorunu çözmek istiyorsanız temanızı değiştirebilecek durumdaysanız daha optimize bir tema uygulayarak kesinlikle çok yüksek değerlere kolay yoldan ulaşabilirsiniz, umarım yardımcı olabilmişimdir kolay gelsin :)
hocam dediğim gibi özellikle 2 kere test ettim üsteki yanlış eklediğim koddan kaynaklıymış durum.
İkinci kod doğru olanı zaten :)
hocam ikincisi sizin forumda vardı onu kullandım :) ilkini girdikten sonra admin panelede giriş olmuyordu zaten :)
Hocam bilmem düşünür müsünüz ama resimlerin optimizasyonu için benim yakın zamanda indirip API olarak kullandığım tinypng.com un resim optimizasyon hizmetini kullanın.
Öncelikle bu dosyaları indirin(eğer kendi sitesinden indirmek isterseniz de composer veya github aracılığıyla indirebilirsiniz) ve resimlerinizin olduğu klasöre koyun içinden çıkan iki klasörü.
Daha sonra bu adrese giderek kolayca bir tane API key alın. Sonra yine resimlerinizin olduğu klasöre istediğiniz adda bir .php dosyası oluşturun ve içeriğine şunları yazın
api key inizi gerekli alana yazıp daha sonra tarayıcıdan bu dosyaya girip beklerseniz resimleriniz optimize olur. tabii aylık 500 ücretsiz hakkınız var bir api key için.
eğer jpg den farklı formatta resimleriniz varsa .jpg yazan kısmı ona göre düzenlersiniz. Tabii öncesinde her ihitmale karşılık resimlerinizin yedeğini almayı unutmayın öncesinde. Ben bu yöntemle 100% optimized images alıyorum.
Öncelikle bu dosyaları indirin(eğer kendi sitesinden indirmek isterseniz de composer veya github aracılığıyla indirebilirsiniz) ve resimlerinizin olduğu klasöre koyun içinden çıkan iki klasörü.
Daha sonra bu adrese giderek kolayca bir tane API key alın. Sonra yine resimlerinizin olduğu klasöre istediğiniz adda bir .php dosyası oluşturun ve içeriğine şunları yazın
ini_set("max_execution_time",0);
require_once("lib/Tinify/Exception.php");
require_once("lib/Tinify/ResultMeta.php");
require_once("lib/Tinify/Result.php");
require_once("lib/Tinify/Source.php");
require_once("lib/Tinify/Client.php");
require_once("lib/Tinify.php");
const API_KEY = 'eposta onayından sonra siteden alacağınız sizin api key';
\Tinify\setKey(API_KEY);
$dosyalar = glob("*.jpg");
foreach ($dosyalar as $item) {
$source = \Tinify\fromFile($item);
$source->toFile($item);
}
api key inizi gerekli alana yazıp daha sonra tarayıcıdan bu dosyaya girip beklerseniz resimleriniz optimize olur. tabii aylık 500 ücretsiz hakkınız var bir api key için.
eğer jpg den farklı formatta resimleriniz varsa .jpg yazan kısmı ona göre düzenlersiniz. Tabii öncesinde her ihitmale karşılık resimlerinizin yedeğini almayı unutmayın öncesinde. Ben bu yöntemle 100% optimized images alıyorum.
Hocam resimleri photoshop programı ile optimize edeceğim ben direk demoyu import ettiğim için orijinal demo sitesi ile karşılaştırmak istedim yoksa siteye ekleyeceğim tüm resimleri ps de optimiz edipte atacağım :)