Merhaba,

Alternatif bir forumda bir çok başlık var. Ama neden wmaracinda da olmasın ?
[ Belki vardır da ben görememiş olabilirim :) ]

Öncelikle günde milyonlarca domain reglenen, ve domain avcılığı yapılan şu günlerde bu işe girişmek çok kolay ama bir o kadar da zor. Yine aynı şekilde rekabet olan bir dalda üzerine gitmek istiyorum.

Firma rehberi açacağım lakin .co domain hakkında hiçbir bilgim yok. Corporate, kurumsal bağlam taşıdığını gördüm okudum az önce. Lakin arama sonuçlarında ne durumdayız ? özgün içerik olunca her domaine yönlenir insan ama com karşısında nasıldır .co domaini ? Veya .net karşısında ? En büyük rakip bu ikisi ama oradada boşluk bulmak imkansız :))

Öncelikli sorum .co domain ile rekabete girilir mi ? Örneğiniz var mı ?
ben birtek sosyalmedya . co yu biliyorum fakat oda sanki webrazzi tarafından şişirildi. Hiçbir aramamda oraya çıkmıyor arama filtrelerim. Webrazziye çok çıkıyorum orası ayrı.

İkincisi ise Türkçe ve İngilize yapmak istiyorum yapmak istediğim siteyi. Seo açısından nasıl uygundur bu iş ? Çeşitli eklentiler ile çevirisini yapmak mı daha makul yoksa site içi linkle aynı sitenin aynısını subdomain altında ingilizce olarak mı açmalıyım ? Örneğin wordpress kullanacak olayım, aynı içeriğe hem türkçe keyword, hem ingilizce keyword zararı olmaz mı ? Subdomain iş görür mü düşündüğüm gibi ?

Düzeltme : Subdomain veya alt klasör kullanmanın faydalı olduğunu, çeviri veya bu tarz eklentilerin arama sonuçları ve seo için tavsiye edilmediğini öğrendim, google webmaster ipuçlarında.

Konu hakkında duayen veya yeni başlamış herkesin tecrübesinden faydalanmak istiyorum. Gördüğünüz gibi varsayımları uygulayacaksak kendimin varsayımlarını tercih ederim elbet. Sebep ile tecrübelerinizi lütfen esirgemeyin.